Citromos zöldborsókrémleves - Pikáns ízek, vibráló színek

Mennyeien ízes krémleves egészségesen 20 perc alatt? Nem lehetetlen! Sőt, meg is mutatjuk, hogyan hozzatok össze a családnak egy olyan ízletes előételt, amitől garantáltan megnyalják mind a tíz ujjukat!

Hozzávalók (4 főre)

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl csirke alaplé
  • 1 friss citrom
  • 1 kis darab vaj
  • Só, bors

Elkészítés

Egy darab vajon pirítsuk meg a karikákra vágott póréhagymát, majd adjuk hozzá a borsót. Öntsük fel a csirke alaplevünkkel (elég ha egy leveskockát feloldunk forró vízben) és főzzük puhára a borsót. Ha megfőtt, adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még kb. 5 percig. A kapott darabos levest egy botmixer segítségével krémleves állagúra turmixoljuk össze, majd rakjuk vissza a tűzre. Forraljuk fel újra, majd adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét. Finoman sózzuk, borsozzuk. Amint beletettük a citromhéjat, húzzuk le a tűzről, így marad meg a friss, aromás íz. Tejszínt csöpögtethetünk a tetejére és friss borsóval is megbolondíthatjuk a díszítést.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: honestcooking.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...