Cappuccinós tekercs - Recept

Ha már unjuk a hagyományos piskótatekercseket, készítsük el az alábbi cappuccinós süteményt! Egyáltalán nem bonyolult, ráadásul nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 tojásfehérje
  • 6 dkg liszt
  • 5 dl tejszín
  • 2-3 ek cappuccino por
  • 1 rúd vanília
  • kakaópor

Elkészítés

A csokoládét tördeljük darabokra, majd gőz fölött olvasszuk meg. A tojásfehérjéből verjünk habot, adjuk hozzá a cukrot és a kikapart vaníliarúd belsejét. Keverjük össze, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor tegyük hozzá a felolvasztott csokoládét és a lisztet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd ebbe öntsük a tésztát és egyengessük el. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. Óvatosan borítsuk ki egy konyharuhára, tekerjük fel és pihentessük. Készítsük el a tölteléket: a cappuccino port 2 evőkanál tejszínnel keverjük simára. A maradék tejszínből verjünk habot és adjuk hozzá a cukrot. Tekerjük ki a piskótát, kenjük rá elsőként a cappuccinós elegyet, majd a cukros tejszínhabot. Tekerjük fel ismét, pihentessük 15-20 percig, szórjuk meg a tetejét kakaóporral és máris szeletelhetjük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: dimmicosacerchi.it

Oldalak

Home&Design
Kutatást készített az IKEA a magyarok lakásfelújítási terveivel kapcsolatban. A válaszadók több mint fele tervezi, hogy a következő két évben változtatni fog otthonán – derül ki az IKEA legfrissebb...
Egészség
Te milyen gyakran fogyasztod ezt az italt? Ha eddig nem tetted, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a mindennapjaidba!
Utazás
A Pest megyei Aszódon - hosszú idő után - ismét kiszúrták azt a barnamedvét, mely feltehetőleg évről évre visszajár a településre.