Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok - Recept

A csirke egy végtelenül „praktikus” hús, hiszen rendkívül sokféleképpen el lehet készíteni. Most egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet mutatunk: itt vannak a mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok!

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ételízesítő
  • ízlés szerint bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • ízlés szerint sajt

Elkészítés

Először készítsük el a mártást: keverjük össze a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát és az olajat. Ezután vegyük kezelésbe a csirkecombokat: kenjük be őket vajjal, és jó alaposan mártogassuk bele a szószba. Vegyünk elő egy tepsit, majd szép szorosan rakjuk bele a húsokat. Fóliázzuk le, és előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig. Ha jól átsült, vegyük le róla a fóliát, szórjuk meg sajttal, majd pirítsuk meg, hogy jó ropogós legyen.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

​Fotó: becomingpigzilla.com

Oldalak

  • 1
  • 2