Burgonyás zellerkrémleves - Recept

Ha egy különleges és egészséges krémlevesre vágyunk a tavasz derekán, készítsük el az alábbi receptet!

Hozzávalók

  • 20 dkg zellergumó
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 l húsleves alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 tk liszt
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

Kockázzuk fel a zellergumót és a burgonyát, majd főzzük meg a húsleves alaplében. Hagyjuk kissé kihűlni, majd turmixoljuk össze. Ezt követően öntsük hozzá a tejet és a tejszínt, tegyük vissza a tűzhelyre és forraljuk össze őket. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint adjunk hozzá szerecsendiót. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: hampshirecook.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!