Így készül a tökéletes buggyantott tojás: a legegyszerűbb módszer
Buggyantott tojást is többféle módszerrel lehet készíteni, mi most egy pofonegyszerű, de tökéletes változatot hoztunk.
Hogyan készül a legjobb buggyantott tojás?
Jamie Oliver tippjei a készítéshez
- használjunk friss tojást
- ne forraljuk a vizet hozzá, csak "szelíd tűzön" készítsük el
- használjunk kis tálat a tojás vízbe dobásához
Az első lépés, hogy felütjük a tojást a kis tálban, majd a feltett vízbe dobjuk. Annyi tojást használunk, amennyit el szeretnénk fogyasztani. Ha nagyobb edényben készítjük, egyszerre mindegyiket beletehetjük a vízbe. Három perc alatt a tojás állaga a megfelelő lesz, ami akkor jó, ha a fehérje rugalmas, a sárgája pedig folyós. A titok nyitja, hogy alacsony lángon készítsük, ne forraljuk a vizet hozzá.