Villámgyors, pofonegyszerű és még sütnöd sem kell: bögrés répatorta 5 perc alatt

A mikrós desszertek királynője ez az édesség, amihez csak pár alapanyagra lesz szükséged.

Bögrés répatorta

Hozzávalók:

  • 4 ek liszt
  • 2 ek cukor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • csipet fahéj
  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • 1 ek olaj
  • 2 ek tej
  • 2 ek reszelt répa
  • mazsola, dió (opcionális)

A tetejére:

  • 1 ek krémsajt
  • 1 tk méz
  • vaníliakivonat

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy nagyobb bögrébe rakjuk, majd összekeverjük. Ezután jöhet az olaj, a tej és a reszelt répa, valamint ízlés szerint dió és mazsola. Ha már minden benne van, az egészet alaposan megkeverjük, és a desszertet egy percre a mikróba rakjuk, közben pedig elkészítjük a krémet a tetejére. A krémsajtot, a mézet és a vaníliakivonatot összekeverjük, majd a kész sütemény tetejére kenjük még melegen, ezután pedig már fogyaszthatjuk is!

További két bögrés sütemény receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2