Mennyei banánkenyér az ünnepekre: keverd össze és már mehet is a sütőbe!

Mit kezdjünk az érett, akár már enyhén barna banánokkal? Készítsünk banánkenyeret! (x)

Könnyen elkészíthető

A könnyen elkészíthető sütemény mindig jó választás lehet, ha gyorsan szeretnénk házi készítésű finomságot az asztalra tenni. A puha textúra és a csokoládédarabok biztosan elvarázsolnak mindenkit, a bio alapanyagokról nem is beszélve! Tipp: a vegán verzióhoz a vajat helyettesítsük kókuszzsírral. Ez az alapanyag nem mellesleg fel is dobja a kenyerünket, a különleges ízvilágról pedig majd a fahéj és a Bourbon vanília gondoskodik!

Csokoládés banánkenyér

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Öntsük a kókuszzsírt, juharszirupot egy keverőtálba és egy robotgép segítségével dolgozzuk krémesre. Adjunk hozzá két tojást, majd ismét keverjük el a kézi mixerrel. Egy másik tálban keverjük össze a száraz összetevőket (hajdinaliszt, só, sütőpor, darált mandula, fahéj, Bourbon vanília) és öntsük a tojásos keverékhez. Egy villa segítségével törjük pépesre a banánokat és ezt is adjuk a masszánkhoz, végül, de nem utolsó sorban jöhet a mandulaital is.

Ha alaposan összedolgoztuk a tészta alapját, akkor ennél a fázisnál keverhetünk bele csokoládét vagy friss gyümölcsöket, különféle aszalványokat, de akár dióféléket is – az extra hozzávalóknak csak a képzeletünk szabhat határt. Öntsük a masszát egy, a kókuszzsírral kikent formába és az az előmelegített sütőben süssük készre körülbelül 45-50 perc alatt.

Lead fotó: Pexels /Flora Westbrook/
dmBio hajdinaliszt: diós aromájának köszönhetően különféle kiadós, sós vagy édes ételekhez használható.
Kattints a további képekért!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!