Recept

Omlós, puha és elronthatatlan: Íme a tökéletes mézeskalács receptje

Kezdd el időben az ünnepi sütögetést!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 900 g liszt
  • 300 g margarin
  • 250 ml méz
  • 220 g cukor
  • 2 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 2 ek gyömbér
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki két nagyobb tepsit sütőpapírral. A vajat, a mézet és a cukrot rakjuk egy kisebb fazékba, és főzzük össze őket 2-3 perc alatt közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a szódabikarbónát és keverjük össze, öntsük át egy másik, nagyobb tálba és tegyük félre, amíg teljesen ki nem hűl. Szitáljuk a vajad keverékbe a lisztet, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sütőport, majd adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze. Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk simára, és osszuk két részre a tésztát, majd takarjuk le őket, és tegyük 45 percre hűtőszekrénybe. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagságúra, és a lisztbe mártott formákkal szaggassuk ki a tésztát. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre a süteményt, ha pedig teljesen kihűlt, díszítsük ízlés és igény szerint tetejüket.

További két mézeskalács receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.