Elvitelre is tökéletes – Banánkenyér a nap bármely szakára

A banánkenyér nem véletlenül annyira népszerű, hiszen amellett, hogy nagyon finom, könnyedén csempészhetünk bele egy-egy egészségesebb összetevőt anélkül, hogy a család bármely tagja is gyanút fogna. Némi cukormentes magkrémmel tökéletes gyermekreggeli, de az uzsonnásdobozban is remekül megállja a helyét.

Banánkenyér

A banánkenyér tökéletes egészséges alternatíva reggeli vagy az uzsonnásdobozba

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű érett banán
  • 1,5 bögre liszt (a finom lisztet bátran lehet keverni teljes kiőrlésű vagy zabliszttel)
  • ¾ bögre cukor (helyettesíthető kókuszvirágcukorral vagy eritrittel)
  • 1/3 bögre olvasztott vaj
  • ½ tk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 150 g áfonya
  • 100 g darált dió
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Egy őzgerinc formájú sütőedény vajazzunk ki, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Egy keverőtálban villával törjük össze a banánokat, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat és a felvert tojást.
  3. Adjuk hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a vaníliát és végül a lisztet.
  4. A masszát keverjük homogén állagúra (nem szükséges robotgépet használni), majd öntsük az őzgerinc formába és szórjuk bele az áfonyát, a tetejére pedig morzsoljuk rá a darált diót.
  5. A 180 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig. Ha úgy érezzük, a teteje már megbarnult, de a közepe még nyers, fedjük le egy alufóliával és úgy süssük tovább.
  6. Ha a banánkenyér megsült, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel.
Fotó: 123rf.com

Oldalak