Recept

Így még biztosan nem készítetted – Chilis bab egy kis csavarral

A chilis bab (vagy chili con carne) örök kedvenc a konyhában, hiszen amellett, hogy nagyon finom, rendkívül egyszerű elkészíteni. Kedvenc csípős ételünket ezúttal étcsokoládéval bolondítottuk meg – nagyon jól áll neki.

Étcsokoládés chilis bab

Chilis bab avagy chili con carne étcsokoládéval megbolondítva

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 20 dkg fagyasztott morzsolt kukorica (lehet konzerv is)
  • 1 ek chilis bab fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 löttyintésnyi száraz vörösbor
  • 2 kisebb kocka étcsokoládé
  • 200 ml víz
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát dinszteljük meg egy kevés olajon.
  2. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le.
  3. Ha a hús megpirult, adjuk hozzá a babot és a kukoricát, öntsük fel a sűrített paradicsommal és a vízzel, fűszerezzük és adjunk hozzá egy löttyintésnyi vörösbort. Közepes lángon főzzük 15-20 percig.
  4. Ha már majdnem elkészült, adjuk hozzá az étcsokit és keverjük jól el a húsos raguban, hogy teljesen elolvadjon.
  5. Tortillával, rizzsel tálaljuk.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a magyarok egyre tudatosabban vásárolnak a boltokban. Nem is nagyon akarunk sokat élelmiszerre költeni.
Egészség
Sokan még csak nem is hallottak ennek a különleges zöldségnek a létezéséről, pedig amellett, hogy a belőle készült ital segíti a fogyást, még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre nézve.
Lifestyle
Az önkifejezés művészete: az új Motorola Edge 50 széria mesterséges intelligenciával támogatott kamerájával a legtöbbet hozhatod ki a pillanatból! Nézd meg nyolc európai ország nyolc fotósának...