Recept

Balatoni nyarak palackba zárva: ismerkedj meg a hazai kézműves szörppel!

A szörp gyermekkorunkat idézi, melynek szeretetét a gyermekeinknek is át akarjuk adni egyéb fontos értékeink közt. Pont a nagyi szörpjét idézi fel a Spájz balatoni birtokának terméseiből, a kézműves manufaktúra szörpfőzdéjében hagyományos családi receptek alapján készülő szörpkínálata. (x)

Mi az a szörp?

A világ nem mindenországában birtokolják ezt a kincset, amit mi magyarok az 1800-as évek közepén éledt nyelvújító mozgalom óta hívunk szörpnek.A „szörpölés” tehát mondhatni, egyike a nemzeti hagyományoknak, amely manapság igazi reneszánszát éli. Szinte minden család kamrájában található egy-két palack csábító gyümölcsnedű a gyermekek és a felnőttek örömére. A vízfogyasztás rendkívül egészséges "divat", azonban néhány csepp szörppel megízesítve az unalmas kötelességből igazánjóleső élmény válik.

Balatoni nyarak palackba zárva

Nemzetközi díjnyertes hazai prémium minőség

A Spájz Szörp nemzetközileg is elismert: a 2019-ben elnyertea kézműves termékek Oscar-díjának is nevezett, „Great Taste Awards” elismerést, melyet Ildikó saját fejlesztésű, Provence szörpje érdemelt ki.

A hazai prémium szörpkínálat talán legváltozatosabb termékpalettáját a Bálint család hagyományos receptjei alapján készülő Spájz Szörp kínálja. A Spájz Szörp törekszik arra, hogy a szörpök alapanyagait saját balatoni fűszerkertjében és ültetvényén termelje meg, melyeket Ildikó, a Bálint-család szörpmester-nagymamája az édesanyjától kapott családi receptek alapján, szívvel-lélekkel nemesít igazi prémium szörppé. A mára nyüzsgőmanufaktúrává fejlődött családi vállalkozás eleinte csupán Ildikó konyhájából barátok, családtagok részére kínálta hűsítő finomságait, majd a hasznos kedvtelés értékteremtő küldetéssé vált.

spájz szörpök kézműves hazai ital

A napérlelte, vitamindús gyümölcsök és különleges fűszernövények folyékony formáját a jól bevált hagyományos recepteket modern gyártástechnológiával ötvözve, „egy nagymama” gondosságával készítik, majd környezetkímélő csomagolásba töltve kínálja éttermeknek és otthoni fogyasztásra egyaránt.

Különleges újdonságok

A Spájz Szörp felismerte, hogy a természetes alapanyagokból készülő, tradicionális értékekre épülő szörpcsaládot folyamatosan frissülő termékekkel bővítve lehet a fiatal szörpfogyasztók számárais izgalmassá tenni:például a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem bartendere ihlette az egyre nagyobb rajongótábort magáénak tudó Spájz Uborkaszörpöt, de a Spájz Ázsiai citromfűszörpvagy a már említett Spájz Provence szörp is egy érdekes utazás a szörpöktől eddig szokatlan égtájak irányába. Ahagyományosan legkedveltebb ízek, mint a Spájz Málnaszörp és Spájz Bodzavirágszörp mellett a cukorbetegek által is bátran fogyasztható Spájz Cukormentes gyömbérszörp és Spájz Cukormentes levendulavirág-szörpis megtalálható a kínálatban a Spájz-rajongók legnagyobb örömére.

Étteremben, otthon, kiránduláson, iskolában is!

Aki egyszer megkóstolta, nem enged a minőségből. A Spájz Szörpöket kínáló vendéglátóhelyek szinte kivétel nélkül visszatérő törzsvásárlóvá válik, hiszen elégedett vendégeik visszajelzései igazolják, a prémium minőségű szörpkínálat az igényes vendéglátást igazán emlékezetessé teheti, vendégcsalogató védjegyévé válhat, így segítve a vendéglátóhelyeknek kiemelkedni a versenytársak tengeréből. A gondosan válogatott gyümölcsökből és fűszernövényekből készített kisüzemi szörpök állandóan magas és stabil minősége olyan alternatívát jelentenek a vendéglátóhelyek számára is az egyéb hasonló termékekkel szemben, amivel vendégeik egész évben felidézhetik a balatoni nyarak emlékeit bárhol is vannak.

spájz spritz szörp webshop

Természetesen a Spájz Szörpök webáruházból (www.spajzszorp.hu) is kényelmesen megrendelhetőek, mert a családnak otthon is jár az egészséges finom szörpital! De a hátizsákos kirándulások vagy éppen az iskolai uzsonnás táskák állandó eleme is lehet a könnyen fogyasztható, környezetbarát, korlátlan alkalommal újrahasznosítható aludobozba töltött, Spájz Szörpből készült finom szörpital, a Spritz, melyet a tanévkezdésre a Spájz Szörpöt rendelő családok akár ajándékba is kaphatnak.

Oldalak

Recept
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!
Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...