Bableves sonkaléből: Nincs is ennél jobb első fogás húsvétkor!

Miért is dobnád ki ezt az ízletes ünnepi maradékot?

Bableves sonkaléből

Hozzávalók:

  • 4 l sonkalé
  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 3 babérlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot a sonkalében kezdjük el főzni. Fontos: ha a sonkalé túl sós, mindenképpen hígítsuk fel vízzel! A léhez hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és egészben a vöröshagymát, borsozzuk, paprikázzuk, majd így addig főzzük, amíg a bab félig meg nem puhul. A megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket is beledobjuk. Ha megpuhultak, a lisztből, egy merőkanálnyi sonkaléből és a tejfölből habarást készítünk, majd simára keverjük és a leveshez adjuk, ezután újra felforraljuk. Csipetkével és sonkakockákkal még finomabb lesz a leves.

Húsvéti ételmentő ötletek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!