Recept

Bableves sonkaléből: Nincs is ennél jobb első fogás húsvétkor!

Miért is dobnád ki ezt az ízletes ünnepi maradékot?

Bableves sonkaléből

Hozzávalók:

  • 4 l sonkalé
  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 3 babérlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot a sonkalében kezdjük el főzni. Fontos: ha a sonkalé túl sós, mindenképpen hígítsuk fel vízzel! A léhez hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és egészben a vöröshagymát, borsozzuk, paprikázzuk, majd így addig főzzük, amíg a bab félig meg nem puhul. A megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket is beledobjuk. Ha megpuhultak, a lisztből, egy merőkanálnyi sonkaléből és a tejfölből habarást készítünk, majd simára keverjük és a leveshez adjuk, ezután újra felforraljuk. Csipetkével és sonkakockákkal még finomabb lesz a leves.

Húsvéti ételmentő ötletek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Recept
Lifestyle
Valóban különleges növény, amely természetes védelmi mechanizmusával képes megőrizni területét, de ez a mechanizmus más növények számára kedvezőtlen lehet.
Lifestyle
Nem kell drága vegyszerekhez folyamodnod, hogy megtisztítsd és felfrissítsd a szőnyegeket - vélhetően a te konyhádban is ott lapul a megoldás a problémára.
Lifestyle
A KRESZ kimondja, hogy mi a helyzet a sárga lámpánál, de ezt Magyarországon sem veszik elég komolyan. A jövőben elkezdhetnek repkedni a büntetések?
Lifestyle
Csupán 4 alapanyagra lesz szükséged ahhoz, hogy pikk-pakk összedobd a legzseniálisabb reggeli italt, ami azon túl, hogy szuperegészséges, rengeteget segít a pluszkilók leadásában is.
Egészség
Sokan nem ismerik ezt a rizsfajtát, pedig ezerszer finomabb, mint azok, amiket általában fogyasztunk.