Ananászos-cukkinis csirkemell
Ebben a nagy melegben szeretjük gyümölcsökkel fokozni az élvezeteket. Az ananász például majdnem minden szárnyas mellett megállja a helyét, és a zöldségekkel is remek barátságban van.
Hozzávalók
- 40 dkg cukkini
- 30 dkg ananász
- 50 dkg csirkemellfilé
- chili
- olaj
- 25 dkg zöldborsó
- 2,5 dl csirkeleveslé
- 1 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál pirított mandulaforgács
Elkészítés
A cukkinit, az ananászt és a csirkét vágjuk körülbelül ugyan akkora darabokra. A csirkedarabokat rakjuk fel serpenyőbe sülni, majd ha kész van, vegyük ki, és a visszamaradt zsiradékban süssük ki a borsót, az ananászt és a cukkinit is. Ha egy picit megpirultak, öntsük fel húslevessel és ketchuppal, utána fűszerezzük egy csipet chilivel és sóval, majd tegyük vissza melléjük a húst, adjuk hozzá a mandulát, és kevergessük őket még két percig. Rizzsel tálaljuk.
A még gyümölcsösebb hatás érdekében, készíts magadnak otthon narancstortát!