Túrós tésztarakottas
Már a neve is elárulja, hogy mennyire sokszínű, és változatos ételről van szó. A bonyolult hangzás ellenére azonban rendkívül könnyen elkészítheted, és meglepheted vele a családot. A siker garantált.
Hozzávalók
- 25 dkg tollhegy tészta
- 1 evőkanál vaj
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg sárgarépa
- 1 padlizsán
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 25 dkg túró
- 5 tojás
- bazsalikomlevél
Elkészítés
Forraljunk fel vizet, amiben a tésztát főzzük meg al-dente módon, majd ha kész van, keverjük össze a vajjal. Amíg fő a tészta, vágjuk kisebb darabokra a babot és a répát, majd főzzük őket addig, amíg meg nem puhulnak. A padlizsánt tisztítsuk meg, majd vágjuk fel egyenlő csíkokra, utána forró olajban süssük puhára. Vegyünk elő fokhagymát, törjük össze és keverjük össze a padlizsánnal. Egy kis ideig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Vajazzunk ki egy tepsit, és melegítsük elő a sütőt. A kész zöldségeket keverjük össze a tésztával, utána ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze és tegyük bele a tepsibe. A túrót keverjük össze a tojással és a reszelt parmezán felével, majd sózzuk meg és öntsük rá a tésztára. Végül szórjuk meg a tetejét a maradék parmezánnal, és süssük körülbelül 40 percig. Kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Kedveled a tésztaételeket? Kóstold meg a póréhagymás és gombás lasagnet!