Recept

Túrós tésztarakottas

Már a neve is elárulja, hogy mennyire sokszínű, és változatos ételről van szó. A bonyolult hangzás ellenére azonban rendkívül könnyen elkészítheted, és meglepheted vele a családot. A siker garantált.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    25 dkg tollhegy tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 padlizsán
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 25 dkg túró
  • 5 tojás
  • bazsalikomlevél

Elkészítés

Forraljunk fel vizet, amiben a tésztát főzzük meg al-dente módon, majd ha kész van, keverjük össze a vajjal. Amíg fő a tészta, vágjuk kisebb darabokra a babot és a répát, majd főzzük őket addig, amíg meg nem puhulnak. A padlizsánt tisztítsuk meg, majd vágjuk fel egyenlő csíkokra, utána forró olajban süssük puhára. Vegyünk elő fokhagymát, törjük össze és keverjük össze a padlizsánnal. Egy kis ideig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Vajazzunk ki egy tepsit, és melegítsük elő a sütőt. A kész zöldségeket keverjük össze a tésztával, utána ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze és tegyük bele a tepsibe. A túrót keverjük össze a tojással és a reszelt parmezán felével, majd sózzuk meg és öntsük rá a tésztára. Végül szórjuk meg a tetejét a maradék parmezánnal, és süssük körülbelül 40 percig. Kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

Kedveled a tésztaételeket? Kóstold meg a póréhagymás és gombás lasagnet!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Recept
Lifestyle
A mai világban az információ túlterheltsége, a digitális multitasking és a folyamatos figyelemigény olyan mértékben változtatja meg az agyunk működését, amely hosszú távon káros lehet.
Home&Design
A mosógép sokkal több dolog tisztítására alkalmas, mint gondolnánk. Az alábbi 5 tárgyat például gond nélkül berakhatod egy körre.
Home&Design
Amilyen brutális, olyan trendi: ez bizony nem más, mint a brutalista lakberendezési stílus, amit 5 lépésben te is otthonodba csempészhetsz.