Ananászos csirkesaláta

Az örök klasszikus csirke szinte bármilyen fogásban tökéletes hozzávalónak számít. Ismerjük meg az ananász-salátás változatát, amely egy könnyed ebédhez gyakorlatilag elengedhetetlen. Garantált a harmonikus íz világ!

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 2 db csirkemell
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 db ananász konzerv
  • 1 db csokor snidling
  • 15 dkg dió
  • 1 db hegyes erős paprika
  • olívaolaj
  • salátaöntet

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk be, majd a kimagozott, apróra vágott paprikát keverjük össze egy kis olajjal, és kenjük meg vele a húst. Tegyük be a hűtőbe körülbelül tizenöt percre, hogy a csirke ázzon ebben a pácban. Majd vegyük ki, és süssük aranybarnára. Ha ez megvan, szeleteljük fel hasábokra, és tegyük félre. Miközben sül a csirke, pucoljuk meg és reszeljük le a sárgarépát, vágjuk fel az ananászt, a snidlinget és a diót is apró darabokra, majd tegyük bele őket egy tálba. Öntsünk rájuk a salátaöntetet, majd keverjük össze a hozzávalókat. Tálaláskor a csirkehasábok mellé szedjük a tál tartalmát.

Ha nem kedveled a bolti önteteket, készíts otthon házi majonézt!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!