Almás-diós muffin - Az elronthatatlan desszert

Az almás süteményekkel biztosan nem lövünk mellé, ha vendégvárásról van szó. A muffinra ugyanez igaz, hiszen nagyon gyorsan és egyszerűen készíthető el az finomság.

Hozzávalók

A muffin tésztához:

  • 170 g liszt
  • 120 g kristálycukor
  • 7 g sütőpor
  • 5 g fahéj
  • 50 g vaj
  • 120 ml tej
  • 1 db tojás
  • 220 g alma

A tetejére:

  • 45 g cukor
  • 45 g dió

Elkészítés
A cukrot, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat egy tálba tesszük, majd összekeverjük. A puha vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat a tejjel együtt felverjük, majd ráöntjük a száraz részre és összekeverjük. Hámozzuk meg az almákat és egy nagy lyukú reszelőn át reszeljük le. Ezt is tegyük bele a masszába. A durvára vágott diót összekeverjük a cukorral, és a muffin formába töltött muffin masszára szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Készítsd el a fehércsokis muffint is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!