Almás-diós muffin - Az elronthatatlan desszert

Az almás süteményekkel biztosan nem lövünk mellé, ha vendégvárásról van szó. A muffinra ugyanez igaz, hiszen nagyon gyorsan és egyszerűen készíthető el az finomság.

Hozzávalók

A muffin tésztához:

  • 170 g liszt
  • 120 g kristálycukor
  • 7 g sütőpor
  • 5 g fahéj
  • 50 g vaj
  • 120 ml tej
  • 1 db tojás
  • 220 g alma

A tetejére:

  • 45 g cukor
  • 45 g dió

Elkészítés
A cukrot, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat egy tálba tesszük, majd összekeverjük. A puha vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat a tejjel együtt felverjük, majd ráöntjük a száraz részre és összekeverjük. Hámozzuk meg az almákat és egy nagy lyukú reszelőn át reszeljük le. Ezt is tegyük bele a masszába. A durvára vágott diót összekeverjük a cukorral, és a muffin formába töltött muffin masszára szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Készítsd el a fehércsokis muffint is!

Oldalak

Sztárok
A francia színész idén novemberben tölti a 89-et, friss fotót pedig már rég láthattunk róla, most azonban lánya, Anouchka a minap reggelizés közben örökítette meg legendás édesapját, a felvételt...
Sztárok
Andy Vajna özvegye nagyon sokáig küzdött a legfőbb álmáért, de úgy néz ki mindennek vége. Egy orvos azonban bíztatja Palácsik-Ráthonyi Tímeát.
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!