Marhahúsleves - Jó választás a vasárnapi ebédhez

A vasárnapi ebédhez már-már elmaradhatatlan a jól megszokott finom húsleves. Receptünkkel egy igazi klasszikus levest készíthetsz el.

Hozzávalók

  • 2 kg marhahús
  • 4 db fehérrépa
  • 2 db zeller
  • 5 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 fej karalábé
  • 4 db felkockázott krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • fűszerek: só, bors, vegeta

Elkészítés
A marhahúst vágjuk fel kisebb darabokra, majd hideg vízben tegyük fel főni. Eközben a zöldségeket daraboljuk fel, de csak akkor adjuk hozzá a húshoz, ha az már legalább egy órája fő. A fűszereket folyamatosan szórjuk bele a levesbe, majd időszakosan kevergessük és kóstoljuk meg. Ízesítsük ízlés szerint. A tetejére tegyünk petrezselymet. A leveshez készíthetünk galuskát vagy tésztát is.

Kóstold meg a májgombóc levest is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!