Vietnámi citromfüves csirke - Egyszerű és egzotikus

Ha egzotikus, de mégis nem túl extrém ízekre vágyunk, akkor érdemes kipróbálni az ízletes és könnyed vietnami citromfüves csirkemell receptjét!

Hozzávalók

  • 3 db nagyobb filézett csirkemell
  • 5 db friss vagy fagyasztott citromfűszár
  • 4 teáskanál ázsiai halszósz
  • 4 teáskanál szójaszósz
  • 4 teáskanál cukor
  • 4 teáskanál zúzott fokhagyma (akár krém is jó)
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 dl napraforgóolaj
  • őrölt bors

Elkészítés
A citromfűszárakat megtisztítjuk, felaprítjuk, majd turmix vagy botmixer segítségével pürésítjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a halszószt, a szójaszószt, a cukrot, a fokhagymát, a citromlevet, az olajat és egy kevés sót, majd adjuk a keverékhez a citromfűszár felét. A megtisztított és vékony szeletekre vágott vagy felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük az olajos páccal és fél órára betesszük a hűtőbe. A serpenyőben aranybarnára sütjük a szeleteket és a citromfűszárral díszítve már tálalhatjuk is. Tésztával vagy rizzsel fogyasztva a legfinomabb.

Fotó: rasamalaysia.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!