A nap receptje: Grillezett nyelvhalfilé rukkolasalátával

Mai ajánlatunk egy igazán könnyű, mégis laktató finomság, amelyet röpke 25 perc alatt elkészíthetsz.
Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg nyelvhalfilé
1 kisebb fej jégsaláta
500 g rukkola
3-4 db paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A nyelvhalfilét sózom, borsozom, majd egy nagyobb serpenyőbe kevés olívaolajon meggrillezem. Eközben elkészítem a pesto-s rukkolasalátát.
Pesto: a bazsalikomot, a fokhagymával és az olívaolajjal összeturmixolom, és már el is készült az olasz saláta dressingünk.
Saláta: A jégsalátát felaprítom, hozzáadom a rukkolát, a lilahagymát és a szeletelt paradicsomot, majd a pestoval összekeverem.
A nyelvhalfilét az elkészített salátával és egy gerezd citrommal tálalom.




























