A lencsefőzelék már a múlté - ezt együk helyette újévkor!
Kóstoltad már a különlegesen finom lencseburgert? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy végre kipróbáld, ugyanis ezzel a recepttel biztosan nem lőhetsz mellé!
Lencseburger
Hozzávalók
A lencsepogácsához:
- 1.5bögre (250 ml-es) barna lencse
- só
- 1bögre (250 ml-es) quinoa
- 1bögre (250 ml-es) pirított dióbél
- 1ek humusz
- 1ek olívaolaj
- 2tk mustár
- 1gerezd fokhagyma
- 1fej vöröshagyma
- 1tk só
- 1tk őrölt kömény
- 0.5tk frissen őrölt bors
- 1ek frissen aprított koriander
- 1ek frissen aprított petrezselyem
- 1ek frissen aprított bazsalikom
- 2ek szezámmag
Az összeállításhoz:
- 4db szezámmagos hamburgerzsemle
- 2ek mustár
- 4db salátalevél
- 1fej lila hagyma
- 2db paradicsom
- ketchup
- majonéz
Elkészítés
- Előző este válogasd át a lencsét, majd áztasd hideg vízbe.
- Másnap szűrd le a lencsét, és egy lábosba öntsd fel hideg vízzel.
- Sózd, majd főzd puhára majd puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
- A quinoát is főzd puhára 500 ml vízben.
- Tedd késes aprítóba a leszűrt lencsét és quinoát, a diót, a humuszt, az olívaolajat, a mustárt, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a meghámozott, felaprított vöröshagymát, 1 tk sót, az őrölt köményt, a borsot, valamint az aprított zöldfűszereket, és pürésítsd.
- A masszából formázz pogácsákat, szórd meg őket a szezámmaggal, és egy szárazon felforrósított grillserpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
- A hamburgerzsemléket vízszintesen vágd félbe, aztán száraz serpenyőben kissé pirítsd meg a vágott felüket.
- Ezt követően kend meg mustárral, tedd rá a megmosott, megszárogatott salátaleveleket, majd oszlasd el rajta a megtisztított, felkarikázott lila hagymát és paradicsomot.
- Végül ráhelyezz rá egy-egy lencsepogácsát, és ízlés szerint ketchuppal vagy majonézzel tálald. Jó étvágyat!
Fotó: 123rf.com
Forrás: https://www.mindmegette.hu/lencseburger-videos.recept/
Nagyon furcsa és nagyon zsíros. Az amerikaiak mégis imádják.