A kedvenc ünnepi fogásom: baconbe tekert, gesztenyés-almás csirkemell
Nálam a csirkemell a húsok megkoronázatlan királynője. Nagyon szeretem, mert ezerféleképp lehet variálni, elrontani pedig nehéz. A karácsonyi menüt mindig alaposan megtervezem, és idén is valami igazán különleges fogást szeretnék az asztalra varázsolni. A választásom a gesztenyés-almás csirkére esett, baconos köpenyben.
Hozzávalók
- 40-45 dkg csirkemell filé
- 1-2 csomag gesztenyepüré
- 4 db alma (nagyobb méretű)
- 25 dkg bacon
- Mustár
- Só
- Bors
Elkészítés
A csirkemell szeleteket ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal és kevéske mustárral bemasszírozzuk. Lereszeljük az almát, majd egy tálban kikeverjük a gesztenyepürével. (Ha inkább a gesztenyés ízt szeretnénk hangsúlyozni, akkor persze tehetünk bele ízlés szerint több gesztenyepürét.) A kész masszával betöltjük a husikat (én csak egy diónyi tölteléket szoktam tenni egy-egy szeletbe), felgöngyöljük, majd betekerjük őket a bacon szalonnánkkal. Ezek után már csak fogvájóval a közepén rögzítjük, hogy szét ne essenek a falatok. Veszünk egy jénai tálat, belehelyezzük a csavart finomságokat és mehet az előmelegített sütőbe, 200 fokra. Én először alufóliában szoktam sütni, kb. 25-30 percig, majd anélkül még 10-15 percet rápirítok.
Kész is vagyunk, tálalhatunk. Jó étvágyat hozzá!