A legjobb 700 forintos menü: tökéletes krumplis tészta extrákkal
A krumplis tészta mindenhol nagy kedvenc, de ha a maradékot feldobnád egy kicsit, itt egy szuper ötlet, amivel egészen új ételt varázsolhatsz belőle.
Sült krumplis tészta sonkával, tojással
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 6 közepes burgonya
- 2 pörköltízesítő kocka
- 2 teáskanál pirospaprika
- Só és borz ízlés szerint
- 1 kis csomag kockatészta
- 2 ek napraforgó olaj
- 8 szelet sonka
- 4 tojás
Elkészítés
1. Olajon dinszteld meg a hagymát, tegyél rá 2 evőkanál pirospaprikát és öntsd fel kábé egy fél liter vízzel. Tedd bele a leveskockát és a fűszereket, majd tedd hozzá a kis kockára vágott krumplit. Nagyjából harminc percig, puhulásig főzd. Amíg fő a krumpli, sós vízben főzd ki a tésztát. Törd össze a krumplit és keverd össze a főtt tésztával. Pihentesd egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
2. Tedd egy hőálló tálba az elkészült krumplis tésztát, fedd be a tetejét a sonkával, majd törd rá tojásokat, mintha tükörtojást csinálnál. Sózd meg és előmelegített sütőben süsd 15 percig, míg a tojások szépen megszilárdulnak.