5 isteni forró csoki – ami a tavaszt is megédesítheti

Nem kell különösebb magyarázat arra, miért jó tavasszal is egy bögre forró édesség.

Fahéjas forró csoki

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 ek méz
  • 1 rúd fahéj
  • 0,5 cs vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Belcsorgatjuk a mézet a tejbe, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót és a fahéjat, majd melegítjük. Ha már jó forró, beletördeljük a csokit, jól elkeverjük és már mehet is a bögrébe.

Krémes forró csoki

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek tejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A felmelegített tejbe aprítjuk a csokit, hozzákeverjük a kakaót, a tejszínt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Forrón, pohárba öntve tejszínhabbal fogyaszthatjuk.

Pillecukros forró csoki

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 cs vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 1 rúd fahéj
  • pillecukor

Elkészítés:

A tejet a fahéjjal felmelegítjük, hozzákanalazzuk a tejszínt, a kakaót és a vaníliás cukrot. Néhány perc múlva le is vehetjük a tűzről, és bögrébe töltve a forró csokiba potyogtatjuk a pillecukrot.

További mennyei forró csokis receptekért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!