3 isteni fogás sertésből, hogy nehogy elkerüljön a szerencse 2020-ban

Szilveszteri receptek.

Kolbásszal töltött sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 1 parasztkolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj

Elkészítés:

A legszerencsésebb helyzetben akkor vagyunk, ha már a hentesnél felszúratjuk a húst és már ott megtöltetjük a kolbásszal. Ha viszont mindezt magunknak kell megcsinálnunk, akkor mindenképpen használjuk a legélesebb, no meg persze a leghosszabb késünket! Ha sikerült áthatolni a megmosott hús belsejében, a karajt megtöltjük a kolbásszal, csak egyszerűen egészben belenyomjuk a közepébe. Ezután alaposan bedörgöljük a sóval, borsozzuk és olajos kézzel "megsimogatjuk" a kakukkfűvel is. Ezután olajjal "megágyazott" tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük a töltött húst, mellé daraboljuk a hagymát és felkarikázzuk a fokhagymát is. Utolsó lépésként a hús alá zuhintunk egy pohár vizet, majd lealufóliázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben puhulásig sütjük. Ezután már csak a pirítás marad, amihez levesszük a fóliát és a lángot is kissé mérsékeljük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is. Isteni ötlet majonézes salátákhoz, krumplis köretekhez.

További receptekért lapozz!

Fotó: henisutneked.blog.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!