3 isteni fogás sertésből, hogy nehogy elkerüljön a szerencse 2020-ban
Szilveszteri receptek.
Kolbásszal töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 1 parasztkolbász
- 1 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
Elkészítés:
A legszerencsésebb helyzetben akkor vagyunk, ha már a hentesnél felszúratjuk a húst és már ott megtöltetjük a kolbásszal. Ha viszont mindezt magunknak kell megcsinálnunk, akkor mindenképpen használjuk a legélesebb, no meg persze a leghosszabb késünket! Ha sikerült áthatolni a megmosott hús belsejében, a karajt megtöltjük a kolbásszal, csak egyszerűen egészben belenyomjuk a közepébe. Ezután alaposan bedörgöljük a sóval, borsozzuk és olajos kézzel "megsimogatjuk" a kakukkfűvel is. Ezután olajjal "megágyazott" tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük a töltött húst, mellé daraboljuk a hagymát és felkarikázzuk a fokhagymát is. Utolsó lépésként a hús alá zuhintunk egy pohár vizet, majd lealufóliázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben puhulásig sütjük. Ezután már csak a pirítás marad, amihez levesszük a fóliát és a lángot is kissé mérsékeljük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is. Isteni ötlet majonézes salátákhoz, krumplis köretekhez.