Meglepő mennyiségek: Így néz ki 200 kalória mindennapi ételeinkből

Itt egy összeállítás arról, hogy mit jelent pontosan kétszáz kalória az egyes ételek esetében.

Nyakunkon a bikiniszezon, faragjunk a kalóriákon!

Mondhatnánk, hogy ugyan, a nyár még messze van és minden ehhez hasonló mondat után betolthatjuk a krémest, de a bikiniszezonra bizony időben el kell kezdeni felkészülni! A diétához azonban nem árt, ha tisztában vagyunk az egyes ételek kalóriatartalmával, és azzal, hogy mit jelent egy adott szám a különböző finomságoknál. A következőkben tanulságos összeállítással sokkoljuk önmagunkat is, és újratervezzük az ebédünket.

Fél liter kóla: 200 kalória

Mi is imádjuk ezt a szénsavas üdítőt, de a számok elriasztanak. Ha nehezünkre is esik, inkább igyunk vizet - bárki fizet -, vagy ha ragaszkodunk a kólához, válasszuk a cukormentes, zéró kalóriás verziót!

Egy plusz csücsök virsli: 200 kalória

Mi, csajok szerintem átlagban egy pár virslit szoktunk legyűrni és még ezzel is túlteljesítünk. A képen látható mennyiség (66 g) ugyanis önmagában és a mellé került kis csücsökkel tesz ki kétszáz kalóriát. Ijesztő? Nos, semmiképp nem megnyugtató.

Jaj, itt a vég! Tészta (145 g)

Csak ezt ne! Tésztából rengeteget meg bírunk enni, ha csak ez lenne a világon, akkor se pusztulnánk éhen. Imádjuk mindenféle szósszal, hússal vagy anélkül, sütve-főzve bárhogy, és mélységes fájdalommal vesszük tudomásul, hogy egy kis adag (145 g) ebből a finomságból, és elértük a kétszáz kalóriát.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!