2 magyaros étel – ami fejes salátával az igazi

Most nem a fő fogáshoz választunk salátát, hanem a salátához egy tányérnyi magyarost.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • kb. 0,5 l víz
  • 5 dkg vaj
  • 8 tojás
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A nokedlihez a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadunk két tojást is, majd felöntjük annyi vízzel, amellyel összedolgozva egy kissé ragacsos, hólyagos tésztát kapunk. A nokedlit forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, ha elkészült, egy szűrőtálban hagyjuk lecsöpögni. Ezután egy lábasba, az olvasztott vajra borítjuk, összeforgatjuk és felforrósítjuk. Erre adagoljuk majd – több részletben – a maradék hat felvert tojást, amit sózunk és ízlés szerint borsozunk. A nokedlit alaposan összeforgatjuk a tojással, és néhány percig együtt sütjük, vigyázva arra, hogy a tojás ne száradjon ki. Ha kész, hagyjuk pihenni pár percig. Fejes salátával az igazi.

A következő oldalon még egy igazán hazait találsz, lapozz!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!