Lifestyle

Az alvásszakértők szerint ezeket a zenéket érdemes elalváshoz hallgatni: azonnal álomra hajtod a fejed tőlük

Az elegendő mennyiségű, minőségi alvás nélkülözhetetlen mindennapi egészségünkhöz. A rengeteg „hogyan aludjak jobban?” Google keresés viszont azt bizonyítja, sokan mégsem jutunk olyan minőségű alváshoz, amilyenre szükségük lenne.

A zene segíthet elaludni?

Ha már mindenféle elalvást segítő illóolajat és légzési technikát kipróbáltál, mutatunk neked egy sokkal egyszerűbb trükköt, ami segíthet pihentető alváshoz jutnod.

Mindenki, aki élete során küzdött már alvászavarral tudja, hogy egy kis relaxációs zene segíthet álomba szenderülni. Nem mindegy azonban, hogy pontosan mit is hallgatunk. Egy alvásszakértőkből álló csapat megvizsgálta az „alvás” kulcsszót tartalmazó Spotify playlisteket. Leszámítva a puszta fehér zajból állókat és a kisgyerekeknek szóló altatókat, a következő 10 szám bizonyult a legnépszerűbbnek az alváshoz használt lejátszási listákon: F.HERO – Self Love Billkin – Mr. Everything RM ft. youjeen – Wild Flower JIN – The Astronaut Jung Kook – Dreamers BTS – Yet To Come Billkin – Please Please PP Krit – FIRE BOY BTS – Run BTS Harry Styles – Falling
Kattints a további képekért!

Az alvásigényünk életünk során folyamatosan változik, ám a megfelelő alváshigiéné kialakításához számos szempontot figyelembe kell vennünk. A minőség és a mennyiség jelenti a megfelelő pihenés kulcsát, amit általában 8 órában állapítunk meg, ám ez csak egy "általános javaslat", hiszen valójában életkorunk előrehaladtával ez fokozatosan megváltozik. Tudod, hogy korodnak megfelelően mennyi alvásra lenne szüksége a szervezetednek? Eláruljuk!

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre már is rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Christmas
Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.