Kiderítenéd, fut-e a gépeden a Windows 11? Most nagyon egyszerűen megteheted

Egy héttel ezelőtt vált biztossá, mikor is debütál a Microsoft újgenerációs operációs rendszere, a Windows 11. Szerencsére nagyon könnyen kideríthetjük, hogy futtathatjuk-e a gépünkön.

Már egy hónap sincs hátra a Windows 11 debütálásáig

Nemrégiben derült ki, hogy október 5-én jelenik meg a Microsoft újgenerációs operációs rendszere, a sokak által várva várt Windows 11. Az első nyilvános stabil verzió ekkor érkezik meg a Windows 10-et futtató eszközökre ingyenes frissítésként, feltéve, hogy azok megfelelnek a hardveres követelményeknek. Nagyjából ekkor fognak megjelenni azok az eszközök is, amelyek már csak a Windows 11 futtatására lesznek képesek. Korábbi cikkünkben mi is megírtuk: a csomag csak fokozatosan válik elérhetővé a userek számára, s e tekintetben nagy lehet az eltérés az egyes régiók között. Sőt, kezdetben nem lesz hozzáférhető az összes funkció: az androidos applikációk futtatását például kizárólag a Windows Insider résztvevői tesztelhetik az elkövetkezendő néhány hónapban, és 2022-ig valószínűleg nem is kerül bele a stabil verzióba.

A Windows 11 fejlesztői ismertették a végleges rendszerkövetelményeket: a futtatáshoz legalább 64-bites, kettő vagy több maggal felszerelt 1GHz-es processzor, 4GB RAM, 64GB tárhely, és TPM 2.0 chip szükségeltetik.

De vajon hogyan derítsük ki, hogy a mi gépünk kompatibilis-e a Windows 11-gyel? Szerencsére emiatt sem kell aggódnunk, egy pofonegyszerű megoldással másodpercek alatt megtudhatjuk ezt a fontos információt!

Lapozz, máris mutatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2