Végre megvan a mágikus dátum: ekkor debütál a Windows 11

A Microsoft végre bejelentette, mikor jelenik meg az újgenerációs operációs rendszer, mely az utóbbi időkben lázban tartotta a fél világot.

Ősszel debütál a Windows 11

Mi is sokáig vártunk rá - az pedig, hogy pontosan milyen lesz a kezelőfelülete, már nyár elején kiszivárgott -, most viszont végre-valahára kiderült, pontosan mikor is debütál a Microsoft újgenerációs operációs rendszere, a Windows 11. Egy blogbejegyzés ad választ rá, hogy mikorra várható a program nyilvános stabil verziójának megjelenése. A mágikus dátum: október 5-e.

Ekkor érkezik meg a Windows 10-et futtató eszközökre ingyenes frissítésként, feltéve, hogy azok megfelelnek a hardveres követelményeknek. Nagyjából ekkor fognak megjelenni azok az eszközök is, amelyek már csak a Windows 11 futtatására lesznek képesek.

A megjelenési dátum tehát már adott, viszont a csomag csak fokozatosan válik elérhetővé a userek számára, s e tekintetben nagy lehet az eltérés az egyes régiók között. Sőt, kezdetben nem lesz hozzáférhető az összes funkció: az androidos applikációk futtatását például kizárólag a Windows Insider résztvevői tesztelhetik az elkövetkezendő néhány hónapban, és 2022-ig valószínűleg nem is kerül bele a stabil verzióba.

A Windows 11 fejlesztői a közelmúltban tudatták, pontosan milyen rendszerkövetelményeknek kell megfelelni a futtatáshoz: legalább 64-bites, kettő vagy több maggal felszerelt 1GHz-es processzor, 4GB RAM, 64GB tárhely, és TPM 1.2 chip szükségeltetik hozzá.

Az új feature-ök korábban már megtalálhatók voltak a Facebookon, de később átköltöztek a Messengerre.

Leadfotó: 123rf

Oldalak