Lifestyle

Te is minden napodat így indítod? Ez történik a testeddel, ha reggelente éhgyomorra iszod a vizet

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás elengedhetetlen fontosságú az egészségünk szempontjából. De vajon mi történik a testünkkel akkor, ha a reggeleket néhány pohár vízzel indítjuk?

A vízivás fontossága

Az emberi test tömegének több mint a fele víz, éppen ezért az egészséges életfunkciók megőrzéséhez és számos élettani folyamat normális működéséhez a szervezetünknek ezt a mennyiséget állandó szinten kell tartania. A víz az egyik alapvető lételem, s míg az ember élelmiszer nélkül 4-6 hetet bír ki, víz nélkül csak néhány napot – tehát nem is lehet elégszer, valamint kellő nyomatékkal hangsúlyozni a megfelelő hidratálás fontosságát. Japánban és Ázsia többi részén elterjedt egy ősi hagyomány, az úgynevezett vízterápia, melynek lényege, hogy rögtön ébredés után megisznak 3-4 pohár vizet, a szilárd reggelivel pedig várnak még legalább háromnegyed órát – valószínűleg már te magad is sok helyen találkozhattál azzal, hogy tanácsos ezt a szokást beépíteni a reggeli rutinodba. De vajon milyen hatással van ez pontosan a testünkre, és milyen előnyökkel járhat, ha minden napunkat néhány pohár vízzel indítjuk?

víz pohár ivás Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.