A halolaj omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek könnyen oxidálódnak hő, fény és levegő hatására. Ez az oxidációs folyamat rontja az olaj minőségét, kellemetlen szagot és ízt okoz, valamint csökkenti a tápértékét. "A hűvösebb hőmérséklet általában megvédi a finom olajat az avasodástól, meghosszabbítja a hatékonyságát és lassítja a potenciális mikrobiális növekedést" - magyarázza Melissa Groves Azzaro táplálkozási tanácsadó.
Halolaj
A halolaj omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek könnyen oxidálódnak hő, fény és levegő hatására. Ez az oxidációs folyamat rontja az olaj minőségét, kellemetlen szagot és ízt okoz, valamint csökkenti a tápértékét. "A hűvösebb hőmérséklet általában megvédi a finom olajat az avasodástól, meghosszabbítja a hatékonyságát és lassítja a potenciális mikrobiális növekedést" - magyarázza Melissa Groves Azzaro táplálkozási tanácsadó.