Veszély! Íme az 5 étel, amit soha ne melegíts mikróban!

Fontos tudnod!

Hasznos

Alapvetően egy mikrohullámű sütő alaposan megkönnyíti az életünket, de van néhány íratlan szabály, amit érdemes betartanunk. Nagyon kevesen tudják például, hogy akadnak olyan ételek, amelyeket nem szabad mikróban melegítenünk, ugyanis akár ételmérgezést is okozhatnak így. Cikkünkből kiderül, melyik az az öt étel, amelyekre különösen oda kell figyelnünk, és kerülnünk velük a mikrózást.

Burgonya

A burgonyát számos módon el lehet készíteni és általában az ember többet is csinál, mint amennyi hirtelen el is fogy. Szobahőmérsékleten a krumpli nagyonhamar baktériumteleppé válhat, és a mikrózás sem segít rajta. Mielőbb tegyük hűtőbe.

Csirke

Ha hűtőben tároltuk, egy alkalommal még biztonságosan melegíthetjük mikróban a csirkehúst. De csak akkor, ha egyenletesen melegíti fel az ételt. Ha kihűlt, legjobb, ha hideg salátába tesszük.

Gomba

Annyi gombát készítsünk, amennyi el is fogy az étkezés alatt. Ha újramelegítjük, könnyen gyomorpanaszokat okozhat. Ha huzamosabb ideig marad szobahőmérsékleten, az tovább növeli az ételmérgezés kockázatát. Így a baktériumok gyorsabban szaporodnak rajta.

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!