2. Minőség a mennyiség felett
A francia módszer másik kulcsa a minőségi alapanyagok használata. Ahelyett, hogy olcsó, tápanyagban szegény ételekkel töltenék meg a tányérjukat, a franciák inkább kisebb adagokat fogyasztanak, de azok kiváló minőségűek. Egy szelet friss bagett, egy darabka érlelt sajt vagy egy tökéletesen megérlelt gyümölcs sokkal kielégítőbb, mint egy nagy adag feldolgozott étel.
Tipp: Vásárolj helyi piacokon, és válaszd a szezonális alapanyagokat. Készíts egyszerű, de ízletes ételeket, amelyekben a természetes ízek dominálnak.
Fotó: Pinterest
2. Minőség a mennyiség felett
A francia módszer másik kulcsa a minőségi alapanyagok használata. Ahelyett, hogy olcsó, tápanyagban szegény ételekkel töltenék meg a tányérjukat, a franciák inkább kisebb adagokat fogyasztanak, de azok kiváló minőségűek. Egy szelet friss bagett, egy darabka érlelt sajt vagy egy tökéletesen megérlelt gyümölcs sokkal kielégítőbb, mint egy nagy adag feldolgozott étel.
Tipp: Vásárolj helyi piacokon, és válaszd a szezonális alapanyagokat. Készíts egyszerű, de ízletes ételeket, amelyekben a természetes ízek dominálnak.