Ezzel a filléres fűszerrel örökre elűzheted a vakondokat a kertből: vegyszerek nélkül is távol tarthatod őket

Csak egy kis mennyiségre lesz szükséged egy bizonyos, mindenki konyhájában megtalálható fűszerből, hogy örökre száműzd a kéretlen betolakodókat a kertedből.

Próbáltad már ezt az olcsó trükköt?

Békák, giliszták, poloskák, meztelencsigák, levéltetvek, krumplibogár – csak néhány kártevő, melyekkel senki sem találkozik szívesen a kertben, főleg akkor, ha az udvar tele van virágokkal, vagy épp zöldségekkel és gyümölcsökkel. Ezek a betolakodók ugyanis teljesen tönkretehetik a veteményest és a termést, amit oly nagy szeretettel gondoztunk és ápoltunk, éppen ezért sokan erős vegyszereket használnak annak érdekében, hogy távol tartsák a hívatlan vendégeket. Pedig léteznek természetes módszerek is, amelyek ugyanolyan hasznosak, viszont csupán fillérekbe kerülnek – a vakondok ellen például remekül működik egy bizonyos fűszer, amely minden bizonnyal a te konyhádban is megtalálható. Galériánkban találod a részleteket!

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a fokhagyma igazi csigaűző csodaszer: csupán annyit kell tenned, hogy két fej fokhagymát megpucolsz, serpenyőbe teszed, majd felöntöd vízzel, és az egészet összeforralod. A leszűrt permettel permetezd át a növényeket hetente egyszer, különösen akkor, ha esett az eső. De vajon mit tehetünk a vakondok ellen?
Kattints a további képekért!

Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...