Lifestyle

Elsóztad az ételt? Íme, 5 pofonegyszerű trükk, amivel megmentheted a vacsorát

Túl sós lett a főztöd? Sebaj, nincs még veszve minden! Szerencsére több olyan módszer is a segítségedre lehet, amivel pikk-pakk orvosolhatod ezt a gyakori konyhai balesetet.

Van rá megoldás

Még a legrutinosabb háziasszonyokkal is gyakorta megesik, hogy túlsózzák az ételt – gondoljunk csak bele, mennyi apró dolgon múlhat a dolog, hiszen bárkinek megcsúszhat a keze, leeshet a sótartó teteje, vagy egész egyszerűen történhet valami váratlan dolog, ami hirtelen kizökkent a koncentrációból. Persze, roppant bosszantó tud lenni, amikor ez megtörténik, de nem kell egyből kétségbe esni, a kukába dobni az elrontott fogást és B-terven gondolkodni csak azért, mert túl sós lett a főzelék, a pörkölt vagy a leves. Elárulunk néhány praktikát, amivel könnyen helyrehozható a probléma:

Az egyik legismertebb és leghatékonyabb megoldás egytálételek, levesek, valamint mártások esetében, ha meghámozol egy krumplit, vékonyabb karikákra vágod, majd beleteszed a fogásba. A burgonya magába szívja a fölösleges sót, de ugyanez igaz más keményítőtartalmú ételekre, úgy mint például a tésztára, a rizsre vagy egyéb gabonafélékre is.
Kattints a további képekért!

Ugye ismerős, mikor úszószemüvegben, a csapból a vizet folyatva próbálod felszeletelni a hagymát, de még így is patakokban folynak a könnyeid? Na, ennek most vége!

Leadfotó: 123rf
Forrás: Nosalty

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...