Tragédia! 46 éves ejtőernyős vesztette életét egy rekordkísérlet alatt

Tragédia történt a csoportos szabadeső ejtőernyőzés új világrekordjának felállítására tett kísérlet közben, melynél szörnyethalt a 46 éves Diana Paris, az arizonai sivatagban.

Az MTI értesülései szerint a tegnap bekövetkezett szerencsétlenség első vizsgálatai alapján a német nő főernyője túl későn nyílt ki a biztonságos földet éréshez, de túl korán ahhoz, hogy kinyíljon a tartalékernyő. Utóbbi akkor nyílik ki, ha érzékeli, hogy az ugró túl nagy sebességgel közeledik a földhöz.

A rekordkísérlet miatt 28 országból 222 ejtőernyős érkezett a Skydive Arizona nevű felkapott ugróhelyre, hogy közösen felállítsák a szabadeső ejtőernyőzés új csoportos rekordját. Az ejtőernyősök 5500 méterből ugrottak, hogy a 160 kilométeres sebességű zuhanás első 70 másodpercében, az ernyők kinyitása előtt hópehelyalakzatot vegyenek fel, majd újra szétszéledjenek.

A tragédia az első kísérlet közben történt, így a szervezők úgy döntöttek, hogy az áldozat emléke előtti tisztelgésképpen halott társuk helyét nem töltik be, inkább a helyét üresen hagyva, 221 fővel kísérlik meg felállítani pénteken a tervezett rekordot. Diana Paris gyakorlott ejtőernyős volt, már 1500 ugrást tudott maga mögött.

Fotó: MTI - Roy Dabner; Leadkép: wallpapers-xs.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!