Ne bajlódj a főzéssel: ezzel a meglepő, de zseniális trükkel milliószor finomabb lesz a tészta

Hogy mi a tökéletes tészta titka? Nos, a válasz egy olyan, elsőre furcsának tűnő praktikában rejlik, amit eddig csak az igazán kevesen ismertek.

Megannyi lehetőség rejlik benne

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

A tészta a világon az egyik legkedveltebb étel, ráadásul a konyha egyik olyan megkerülhetetlen alapanyaga, amivel szinte végtelen módon lehet kísérletezni: zöldségekkel, hús- és halfélékkel, gazdag, sűrű szószokkal vagy egyszerűen csupán egy kevés olívaolajjal és parmezánnal is ellenállhatatlanul ínycsiklandozó tud lenni – gondoljunk csak például a klasszikus paradicsomos spagettire, a bolognai ragus lasagnéra, a ricottával, illetve spenóttal töltött cannellonira vagy az egyszerű, de nagyszerű sajtos makarónira. A legtöbben gondolkodás nélkül követjük a megszokott főzési rutint: vizet forralunk, beledobjuk a nyers tésztát, esetleg egy csipet sót is adunk hozzá, majd várunk, míg tökéletesen al dente állagúra fő. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy még jobb módja a tészta elkészítésének? Egy olyan módszer, amely nemcsak ízletesebb végeredményt nyújt, hanem egy izgalmas, különleges textúrát is ad a fogásnak? Létezik ugyanis egy sokkal ígéretesebb alternatíva, amely belül krémes, kívül kellemesen ropogós végeredménnyel szolgál – ezt pedig kicsiktől a nagyokig garantáltan mindenki imádni fogja az egész családban, te pedig biztosan nem fogod már másképp csinálni ezentúl.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Christmas
A többség nagyon nem szereti a zselés szaloncukrot, de egyáltalán egészségesnek mondható ez a nem mindennapi állagú desszert?
Sztárok
A magyar színház- és filmrajongók nagy kedvence fájdalmasan korán, 55 évesen távozott az élők sorából. Kálloy Molnár Péter szinte az utolsó pillanatig bízott benne, hogy legyőzi betegségét, mellyel...
Lifestyle
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál...
Sztárok
A Szigligeti Színház mély fájdalommal tudatta, hogy december 10-én reggel, 82 esztendős korában elhunyt Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.
Lifestyle
Télen a lakásokban gyakran tapasztaljuk, hogy a levegő páratartalma magas, a párás ablakok és nedves falak pedig nemcsak kellemetlenek, de hosszú távon a bútorokra és az egészségre is károsak...
Sztárok
Ünnepi hangolódó sorozatunkban nemrég Borzi Vivien, fotós kalauzolt el minket a karácsonyi mákos guba készítésének varázslatos világába, a múlt héten pedig Király Linda osztotta meg velünk a családja...