A Michelin-csillagos séf elárulta a titkot: így készül a világ legtökéletesebb omlettje

Ha eddig azt hitted, az omlett csak egy gyors reggeli, most új szemmel fogsz rá nézni, egy Michelin-csillagos séf ugyanis felfedte, hogyan készítheted el néhány perc alatt a legfinomabb, selymesen omló omlettet, amiből garantáltan repetát kér majd a család.
Neked sem sikerül mindig?
A tojás az egyik legsokoldalúbb alapanyag: pillanatok alatt elkészíthető, mégis tápláló, fehérjében gazdag és laktató – vagyis tökéletes indítása a napnak. Lehet belőle tükörtojás, főtt tojás vagy akár egy villámgyors rántotta is, és néhány friss zöldséggel, sajttal, szalonnával, illetve ízletes fűszerekkel kombinálva mindig új arcát mutatja. A brit Lion Eggs friss felmérése szerint egyre több fiatal szeretné tökélyre fejleszteni a tojásos ételek elkészítését, főként az omlettet, hiszen egészséges, megfizethető, és végtelenül variálható fogás – egy igazi reggeli klasszikus, amely minden alkalomra megállja a helyét.
Azonban érdekesség, hogy a tökéletes omlett elkészítése elsőre gyerekjátéknak tűnik, mégis sokan kudarcba fulladnak a konyhában: a tojás odaég, kiszárad, vagy épp a végeredmény közepe marad túl folyós. Ám aggodalomra semmi ok, most ugyanis egy igazi mesterszakács, Paul Foster, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje felfedte a hibátlan omlett titkát! Szerinte ez a kiváló reggeli az a fogás, ami megmutatja, mennyire ért valaki a főzéshez – hiszen egyszerű, de hibátlanul elkészíteni mégis valamelyest művészet, amihez érdemes megfogadni néhány jól bevált tanácsot.


























