Lifestyle

Természetes hangulatjavító: ez az ősi fűszernövény komoly hatást gyakorol a lelki egyensúlyodra

Ezt az iráni „csodaszert" méltán hívják vörös aranynak. A sáfrány képes lehet helyreállítani az emberek lelkibékéjét amellett, hogy kedvelt fűszernövény.

Aranyárban mérik, ugyanakkor a lelked gyógyítja

A sáfrányt az egyik legősibb gyógynövényként tartják számon, vörös aranynak is nevezik. Jótékony hatásairól már közel 4000 évvel ezelőtt, az ókori írások is beszámoltak, napjainkban pedig egyre több szakember foglalkozik azzal, hogy klinikai kutatásokkal is igazolják az évezredek alatt megismert és tapasztalt gyógyhatásait – írja cikkében a Napidoktor.

sáfrány fűszernövény Irán fűszer gyógyszer gyógyászat természetesgyógyászat természetgyógyászat naturális természetes gyógymód vörös arany

Forrás: 123rf

A sáfrány olyan fontos antioxidánsokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak a stressz elleni védekezéshez és fenntartják a szervezet egészséges egyensúlyát.

„A legtöbb klinikai vizsgálat a sáfrány antidepresszív hatásának tanulmányozására irányul. Előszeretettel használják „kiegyensúlyozó”, hangulatszabályozó és stresszoldó hatása miatt is”

– mondta Heckenberger-Nagy Evelyn, pszichológus és dietetikus, aki azt is kiemelte, hogy az ősi növény képes visszaállítani a szabadgyökök egyensúlyát, ezáltal rendszeres fogyasztása hangulatjavító lehet és véget vethet a hangulati zavaroknak.

Napfényfűszerrel a lelkibékéért

„Mindannyiunkkal előfordul, hogy olykor tartósan rosszkedvünk van, főleg a téli időszakban fokozottabban jelentkezhet a lehangoltság is. Lelki egyensúlyunk visszaállításához manapság egyre népszerűbb a természetes hatóanyagok használata. A sáfránnyal például számos klinikai vizsgálatot végeztek, ami alapján hatékony megoldást jelenthet ilyen helyzetekben. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogyha súlyosnak érezzük a tüneteinket, mindenképp azonnal forduljunk szakorvoshoz”

– írja a lap a szakértő szavait.

Csak a tél kezdetekor érezhetjük az árakban bekövetkező pozitív változást.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.