Lifestyle

Horrorfilmbe illő húsfeldolgozó üzemet talált a Nébih – A sokkoló körülményekről videó is készült

Békés megyei kistermelő tevékenységét függesztette fel a Nébih: patkányok, ürülék és penész borította be az üzemet.

Patkány rágta, csótány járta kolbász kerülhetett az asztalokra

Súlyos higiéniai problémákat tárt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Békés megyei, Szeghalmon működő állattartó telepén, ezért felfüggesztette annak tevékenységét – közölte Nébih szerdán.

Több mint 1700 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból

A kistermelő telephelyén az ellenőrök 68 jelöletlen sertést találtak, az állattartó azok származását, állategészségügyi státuszát nem tudta igazolni, a helyben vágott sertéseknél kötelező húsvizsgálat szintén elmaradt.

A Nébih feltárta, hogy a takarmánytároló helyiségben rágcsálóürülék és patkányok is voltak, az alapanyagokat és késztermékeket több esetben alátét nélküli ládákban tárolták a padozaton. A gyártótér mennyezete, a munkaasztal és a helyiségben lévő gépek szennyezettek voltak, a zsírolvasztást az ellenőrzés idején az udvaron végezték, az alapanyagot és a készterméket a földön tárolták.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van; a kistermelő a hibák kijavítását követően folytathatja majd tevékenységét – számolt be a Nébih nyomán az MTI.

Csak a tél kezdetekor érezhetjük az árakban bekövetkező pozitív változást.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.