3. Himalája só – a rózsaszín arany, ami sokkal többet tud, mint ízesíteni
A himalája só látványos rózsaszín árnyalatáról ismert, amely nem csupán esztétikai különlegesség, hanem ásványianyag-tartalmának is a jele. Ez a só ugyanis több mint 80 féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, köztük vasat, cinket, magnéziumot és kalciumot. Ezek bár kis mennyiségben vannak jelen, mégis hozzájárulhatnak a szervezet elektrolit-egyensúlyához. A himalája só nem esik át mesterséges finomításon, így természetes formájában kerül az asztalodra. Íze lágyabb, nem annyira „maró”, mint az asztali sóé, ezért a legtöbb egészségtudatos étrendben már ezt részesítik előnyben. Emellett nemcsak a konyhában használható: sokan vízben oldva reggeli méregtelenítő italt készítenek belőle, vagy inhalálásra, bőrápolásra is alkalmazzák. Bár valamivel drágább, hosszú távon egészségesebb választás lehet.
Fotó: Pinterest
3. Himalája só – a rózsaszín arany, ami sokkal többet tud, mint ízesíteni
A himalája só látványos rózsaszín árnyalatáról ismert, amely nem csupán esztétikai különlegesség, hanem ásványianyag-tartalmának is a jele. Ez a só ugyanis több mint 80 féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, köztük vasat, cinket, magnéziumot és kalciumot. Ezek bár kis mennyiségben vannak jelen, mégis hozzájárulhatnak a szervezet elektrolit-egyensúlyához. A himalája só nem esik át mesterséges finomításon, így természetes formájában kerül az asztalodra. Íze lágyabb, nem annyira „maró”, mint az asztali sóé, ezért a legtöbb egészségtudatos étrendben már ezt részesítik előnyben. Emellett nemcsak a konyhában használható: sokan vízben oldva reggeli méregtelenítő italt készítenek belőle, vagy inhalálásra, bőrápolásra is alkalmazzák. Bár valamivel drágább, hosszú távon egészségesebb választás lehet.