Te is töltőre dugott okoseszközzel szoktál aludni? Akkor ezt mindenképp tudnod kell!

Nagyon veszélyes lehet az ágyban tölteni a készülékeket. Olvasd el cikkünket, és többé te sem teszed majd.

Ezért ne aludjunk töltőre dugott telefonnal

A CPR Kids gyermekegészségügyi oldal a Facebookon hívja fel a figyelmet az ágyban töltött készülékek veszélyeire – írta meg a 24.hu a LadBible nyomán. A szervezet olyan képeket osztott meg, amelyeket ausztrál tűzoltók készítettek. A fotókon egy sérült, kigyulladt kábel, illetve a töltő által megperzselt lepedő és huzat látható. Az üzenetet elsősorban olyan szülőknek szánták, akiknek gyermeke tabletet vagy telefont kapott karácsonyra, de mindenkinek hasznos lehet, aki szeret okoseszközökkel az ágyában aludni.

A CPR Kids szerint fontos, hogy ne az ágyban töltsük készülékeinket, illetve hogy kövessük a gyártók útmutatóit. A töltést sík felületen, gyúlékony anyagoktól távol kell végezni. Fontos továbbá, hogy a csatlakozóban vagy a konnektorban ne legyen idegen objektum, az olcsó kábeleket pedig kerüljük. Emellett arra is érdemes ügyelni, hogy a töltő jó állapotú legyen, és ha sérült, cseréljük le.

Mindez azért is fontos, mert időnként hallani olyan szélsőséges esetekről, hogy a mobiltelefonok felrobbannak, égési sérüléseket, áramütéseket okoznak. Ezeknek az történéseknek a közös vonása, hogy valamilyen hanyagság állt a tragédia mögött, az érintettek jellemzően nem eredeti, hanem utángyártott vagy sérült kábeleket használatak – olvasható a 24.hu egy korábbi cikkében.

Ez persze nem túl gyakori, ráadásul van néhány dolog, amire ha figyelünk, elkerülhetjük az ilyen szituációkat – erről a következő oldalon olvashatsz bővebben.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2