Elképzelni sem tudod, mennyire veszélyes, ha dobozból iszod a tejet

Mindannyian beleestünk már abba a kísértésbe, hogy dobozból igyunk tejet, legyen szó akár azért, mert nagy volt a reggeli rohanás, vagy mert éjfékor egy kis nassolnivalóra vágytunk. Végül is, ha egyedül vagyunk, senki sem látja, nem igaz? Nos, mint kiderült, a dolognak jóval több hátránya van, mint gondolnánk.

Tanácsos leszokni róla

Az étkezéssel kapcsolatban vannak bizonyos íratlan szabályok, amiket a legtöbben igyekeznek mindig betartani – ilyen például az is, hogy a tejet pohárból illik inni, nem pedig közvetlenül a dobozból. Ez főleg akkor fontos, ha egy háztartásban többen élnek, hiszen ki akarna olyan italt fogyasztani, amiről tudja, hogy előtte valaki más is beleivott? Azonban nem csupán arról van szó, hogy mindez rendkívül visszataszító, ugyanis súlyos egészségügyi és higiéniai kockázatot vállalunk, ha sutba vágjuk az illemet, és inkább dobozból kortyolgatjuk a tejet. A legtöbben, akik ezzel nem törődnek, talán nem is sejtik, milyen veszélyes lehet, pedig ha megtudnák, micsoda kártékony dolognak teszik ki magukat, soha többé nem jutna eszükbe, hogy ezt tegyék. Galériánkban eláruljuk, miért fontos, hogy örökre elfelejtsük ezt a rossz szokást:

Ha a tejet közvetlenül a dobozból fogyasztjuk, számolnunk kell azzal, hogy a velük együtt élők szóvá teszik nemtetszésüket, azonban ami még ennél is fontosabb, hogy saját egészségünknek sem teszünk jót.
Kattints a további képekért!

Az sem mindegy, hogy hová teszed a tejet a hűtőben. Ha nem figyelsz, akkor hamar a kukában köthet ki.

Leadfotó: Getty Images

Forrás: Cookist

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.