Ez a filléres trükk szabályosan elriasztja a levéltetveket a növényeidtől: nem fognak több kárt okozni, ha ezt csinálod

A levéltetvek kifejezetten olyan rovarok, melyekkel egy kertkedvelő sem találkozik szívesen, márpedig nagyon nehéz kivédeni azt, hogy ezek az apróságok ne okozzanak kárt a növényekben és virágokban – szerencsére azonban létezik egy természetes megoldás ellenük.

Olcsó és vegyszermentes levéltetű-riasztó

A levéltetvek apró, puha testű rovarok, amelyek a növények nedveivel táplálkoznak. Ezek az ízeltlábúak sajnos számos növényfajra veszélyesek, mivel a levelekre tapadva kiszívják a nedveket, ez pedig a növények gyengüléséhez, torzulásához és akár pusztulásához is vezethet. A levéltetvekkel továbbá az is óriási probléma, hogy gyorsan szaporodnak és kolóniákban élnek, így könnyen átterjedhetnek egyik növényről a másikra. Szerencsére azonban nem csupán erős és drága vegyszerekkel védekezhetünk ellenük, hanem ahogyan a Blikk Rúzs is írja, filléres trükkökkel óvhatjuk kertünket a nem kívánatos kártevőktől. Galériánkban eláruljuk, hogyan!

Nyáron egyre több növényen találkozhatunk levéltetvekkel, mivel ilyenkor ezek az apró kártevők gyorsan és könnyen szaporodnak, egyes termések és virágok pedig csak úgy hemzsegnek tőlük, ami akár visszafordíthatatlan károkhoz is vezethet.
Kattints a további képekért!

Nincs is jobb, mint egy igazán édes, lédús dinnye, amely minden falatnál a nyár ízét idézi. Lássuk tehát, hogyan találhatjuk meg a tökéletes dinnyét!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.