8 tavaszi étel, amivel leadhatod a téli pluszkilókat
Télen mindenki kevesebbet foglalkozik az alakjával, tavasszal viszont újra el kell kezdeni odafigyelni a súlyunkra. Szerencsére a természet ébredésével egyre több finom, szezonális étel közül választhatunk, amiket ha beépítünk az étrendünkbe, akkor újra elérhetjük az álomalakot. Mutatjuk a 8 legjobbat!
Rebarbara
Szezon: áprilistól júniusig
A rebarbara tele van katekinnel, azzal az antioxidánssal, ami a zöld teában is megvan, és ami olyan remekül felveszi a harcot a hasi zsírral. A katekin gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint az úgynevezett rossz koleszterinszintet (LDL) is csökkenti. Emellett van még egy jó tulajdonsága: mégpedig az, hogy segítségével a máj sokkal sebesebben alakítja át a zsírt energiává.
Spárga
Szezon: április végétől júniusig
Igazi tavaszi zöldség a spárga, ami tele van rostokkal – 4 hajtásban 1,2 gramm rejlik. Elsősorban vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismert, vízhajtóként tehermentesíti a szívet, és ezáltal a keringésre is jótékony hatással van. Ugyancsak vízhajtó tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését.
Spenót
Szezon: kora tavasztól őszig
A spenót tele van izomnövelő fehérjékkel, rostokkal, valamint jótékony hatású A-, K-és C-vitaminnal, úgyhogy nem csoda, ha az egyik legegészségesebb zöldségként emlegetik. Ráadásul a tavaszi fogyásban is nagy segítség, mégpedig az egyik összetevője, a thylakoid miatt. Jelentősen csökkenti az éhségérzetet, különösen az édesség utáni vágyat, ezenkívül lassítja az emésztési folyamatot is, így a hormonoknak elég idejük marad az aggyal való kommunikációra és jelezni feléjük, hogy már tele vagyunk.