Lifestyle

"A szürke 50 árnyalata nem a valóság" - Interjú egy magyar dominával

Egy budapesti lány Mia Velvet művésznéven már tíz éve dolgozik profi dominaként. A fiatal nő most nyers őszinteséggel rántja le a leplet arról, hogy mi a különbség a mozivásznon bemutatott és a valódi BDSM között.

"A BDSM-nek nem tett jót Hollywood"

Lassan nincs olyan nő, aki ne hallott volna valamilyen formában E. L. James bestselleréről, A szürke ötven árnyalata című könyv- és filmsorozatról. Az erotikus történetben egy domináns férfi és egy alávetett nő sikamlós, keserédes románca jelenik meg, nem nélkülözve olyan klasszikus BDSM-elemek bemutatását, mint a kikötözés, korbácsolás és fojtogatás. A könyv népszerűsége miatt sokan elmerültek a témában, de ami a kötetet lapozva izgatónak tűnik, a való életben gyakran egyáltalán nem úgy működik, mint a képzeletünkben. Egy népszerű magyar domina, Mia Velvet szerint rengeteg téves elképzelés van az emberek fejében arról, milyen is a BDSM világa, így a Femcafe.hu-nak exkluzív interjúban mesélt arról a zárt, bizalom elvű szubkultúráról, amelyhez lassan egy évtizede ő is tartozik. Sokan tévesen azt gondolják, hogy ez a tevékenység egyenlő a prostitúcióval, de valójában egy domina sosem bocsájtja áruba a testét.

Figyelem! Az interjú szövege és képi anyaga a nyugalom megzavarására alkalmas! Csak erős idegzetűeknek!

Hogyan csöppentél bele ebbe a sokak számára ismeretlen világba?

Volt a múltamban valaki, aki bevezetett ebbe, dominaként dolgozott, és már elsőre nagyon érdekesnek találtam. Először csak külső szemlélőként próbáltam megérteni és felfedezni a BDSM világát, de aztán egyre inkább azt éreztem, hogy szeretném kipróbálni benne magam. Korábban is érdekelt, olvastam a témában, mert éreztem magamban az erre való hajlamot. Nem tudtam konkrétan megfogalmazni, hogy mi ez, de talán azzal a példával tudnám szemléltetni, hogy amikor megnéztem gyerekként a Ludas Matyit, akkor én akartam lenni az Ispán. Tudtam, hogy van bennem valami kis furcsaság. A Tutti Frutti magazinban már 20 évvel ezelőtt is hirdettek a legnagyobb hazai dominák. Ha akartál, utána tudtál nézni, hogy mit csinálnak ezek a latexrucis nők. Vonzónak, érdekesnek találtam, de nem gondoltam, hogy majd ha felnőtt leszek, én is egy leszek közülük. A véletlenek sorozata alakította így az életemet, de ma már teljesen természetes számomra, hogy így élek, és boldoggá tesz, hogy ezt csinálhatom. Az átlagembereknek azonban még ma is tabu ez, amolyan sötét ló, amiről nagyon keveset beszélnek, de mégis teli vannak a fejek téves információkkal, amelyek a közelmúltban A szürke 50 árnyalata kapcsán kerültek be a közvélekedésbe. Szerintem a könyvben leírtak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, jobb lett volna, ha meg sem írják, mert tévképzeteket szül.

Mik ezek a tévképzetek?

Ez egy 24/7-es, vagyis egy állandósult BDSM kapcsolat ábrázolása. Az élet minden területén megnyilvánul a pár alá- és fölérendelt viszonya, a domináns fél viselkedése sokszor túlzottan erőszakos, ami egyáltalán nem megengedhető egy BDSM kapcsolatban, sem pedig máshol. Az esetek nagy százalékában nem működik egy ilyen párkapcsolat. Nagyon kevés ember vágyik arra, hogy folyamatos kontroll alatt éljen, és ne csak egy-egy szexuális játék kapcsán élje ezt meg. A legritkább esetekben fordul elő, hogy a férfi, vagy nő az életedben szünet nélkül a "domoddá", „domináddá” válik, folyamatosan parancsol neked, tárgyiasít és birtokol. Nekem ettől kinyílik a bicska a zsebemben, ez így élhetetlen, lehetetlen, megmérgez mindent. A valóságban a párok inkább csak alkalomszerűen, egy- egy szexuális együttlét során otthon, vagy akár professzionális keretek között, egy dominával élik ki BDSM vágyaikat, ahogy nálam is teszik. A visszajáró vendégeim körülbelül havonta egyszer jönnek el hozzám, ezeket az alkalmakat leszámítva teljesen „normális” életük van: munkájuk, családjuk, vágyaik, félelmeik, ugyanúgy, mint nekem vagy neked, azzal az eltéréssel, hogy nekik van valamilyen fétisük, amit nálam, az én segítségemmel elégítenek ki. A domina a női felsőbbrendűségnek a megtestesítője, érinthetetlen, vagyis a kezdetekkor így volt, ez adta az alapot a klasszikus femdom, azaz úrnő-szolga viszonyhoz. Az egészet klasszikusan értelmezve ennek manapság is így kellene lennie. Azért mondom, hogy kellene, mert manapság nagyon sok huszonéves kislány próbál érvényesülni ezen a vonalon, közben egy profi domina tudásának a töredékével sem rendelkeznek, ami egyrészt a szakmát, másrészt rendkívül romboló lehet lelkileg, a dolgok fizikai részét tekintve pedig, akár életveszélyes is lehet. Ezeket a lányokat nem a BDSM szeretete vezérli, hanem többnyire a szexiparból jönnek a kevesebb fizikai érintkezés reményében. Nem rendelkeznek a BDSM iránti érdeklődéssel, alázattal sem pedig a megfelelő tudással, hellyel és eszközökkel. Ezek a lányok azért választják a dominaságot, mert azt gondolják, hogy itt kevesebb lesz a szex és az a tévképzetük, hogy így kevesebb munkával jár nekik egy-egy kuncsaftjuk kiszolgálása, pedig éppen ellenkezőleg. Olyan szinten kell figyelned a speciális igényekre, hogy egy nap 3-4 vendégnél nem tudsz többet fogadni, mert rettenetesen kimerítő fizikailag és mentálisan is. Ide gyakorlati tudás kell, érzelmi intelligencia és élettapasztalat. Nagyon sokan ott rontják el, hogy motiválatlanok, vagy éppen nem a megfelelő dolog motiválja őket, így viszonylag rövid idő alatt kiégnek ebben. Ezt csak úgy lehet jól csinálni, ha élvezed, ha megvan benned az irányításra való hajlam és kreatív, alázatos, nyitott, tanulni vágyó ember vagy, és tudod, hogy ez egy jó platform arra, hogy kiéld a vágyaidat.

Milyenek a vendégek, akik hozzád fordulnak? A legtöbb vonatkozó forrásanyagban úgy jelennek meg a dominához járó vendégek, mint jól szituált, vezető beosztású, elsősorban férfiak, akik a munkájuk során túl sokszor vannak az elnyomó fél oldalán, ezért szükségük van valakire, aki belőlük csinál lábtörlőt.

A megkereséseim túlnyomó többsége férfiaktól jön, ami azért szerencsés, mert én csak férfiakkal foglalkozom, nőket nem vállalok. Az egyetlen párhuzam közöttük, hogy szeretik a BDSM-et, van valamilyen fétisük, ami állandóan feszíti őket, amitől nem tudnak és nem is akarnak szabadulni, így igénybe veszik egy domina szolgáltatását, aki megadja nekik, amire vágynak. Teljesen mindegy, hogy az illetőnek milyen anyagi körülményei vannak, milyen életkorú, milyen munkakört lát el, hogy van-e családja vagy sem. A legváltozatosabb emberek fordulnak hozzám. Hogy miért? Van ennek egyfajta biológiája és pszichológiája, például a fájdalomérzet endorfint szabadít fel, tehát egy fenekelős játék ellazult állapotot eredményez, segít kikapcsolni. Talán ezért is társítják alapvetően a versenyszférából érkező, nagy felelősséggel és frusztrációval élő emberekkel, hiszen közülük sokaknak valóban extrém impulzusok kellenek ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak és elengedhessék a napi stresszt. Ha ez sikerül, akkor jön a katarzis, az én munkám pedig értelmet nyer. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemcsak számukra jelent ez élvezetet, hanem bárki számára, függetlenül attól, milyen munkája van. Ne úgy képzeljük el, hogy öltönyös úriemberek állnak sorban a stúdióm előtt, akik leteszik a laptopot a sarokba, leveszik a nyakkendőjüket délután öt órakor, hogy elfenekeljem őket. Azt gondolom, helytelen dolog őket megbélyegezni, perverznek tartani, mivel a fetisizmus és az extrém szexualitás az emberiséggel egyidős, pusztán a megnyilvánulás formája tér el egyénenként.

Azon felül, hogy jó emberismerőnek kell lenni, miket kell megtanulnia pontosan annak, aki domina szeretne lenni? Te hogyan képezted ki magad erre a hivatásra?

Nem létezik olyan, hogy dominaiskola. Valóban nagyon intuitívnak kell lenni, mindenki maga nyomozza ki az információkat, de jó, ha van egy mentorod, aki már régóta a szakmában van. Én úgy érzem, eljutottam a karrierem csúcsára. Ugyan mindig törekszem rá, hogy új ismeretekkel bővítsem a tudásomat, az elmúlt közel tíz évben eléggé beleástam magam a BDSM legkeményebb részébe is, így már nem igazán maradt olyan, ami újdonság lehet számomra. Ha például egy orvosi játékról van szó, tudom, hogyan kell szakszerűen feltenni egy katétert, hova szúrhatok be egy tűt, hova üssek egy teljes testet érintő korbácsolás során, hogy ne okozzak vele nagyobb vagy maradandó sérülést. Megtanultam a különböző kötözéseket, egyszerűbbektől a bonyorultabbakig, tudom, hogyan lehet felakasztani valakit a plafonra biztonságosan. Számomra is fontos, hogy ne válljon rutinná, amit csinálok, így minden szeánszomat igyekszem a lehető legjobban személyre szabni.

Mesélj egy kicsit ezekről. Milyen elemekből épül fel nálad a szeánsz?

Minden egy telefonhívással kezdődik, ami teljesen anonim, nagyon vigyázunk egymás személyazonosságára. Elmondja az adott illető, hogy szeretne bejelentkezni hozzám, megbeszélünk egy időpontot, és nagy vonalakban vázolja, hogy milyen jellegű érdeklődése van, mit szeretne megélni a szeánsz során. Én már egy órával előtte a helyszínen vagyok, hogy megfelelően előkészítsem azt. Az eszközökön és a tudáson túl kiemelten fontos, hogy ügyeljünk a higiéniára is. Szex ugyan nincs, de a szeánsz során izzadhatnak, vérezhetnek, merevedésük lehet, vagy akár ejakuálhatnak is, ha megengedem. (nevet). Így a testnedvek miatt a fertőtlenítés, takarítás is benne van a munkánkban, ezért sem eshetünk be csak úgy, 10 perccel a vendég érkezése előtt. Ezek a rutinszerű gyakorlatok nekem is segítenek átlényegülni, csak úgy, mint a ruhák, kiegészítők, amiket viselek a szeánszok alatt. Előfordul, hogy a vendégnek az okoz örömet, hogy őt is beöltöztetem, ezért tartok többféle parókát és női ruhát, cipőt, kiegészítőt is számukra, így ha valakinek az az izgató, hogy nőnek érezheti magát férfiként, szívesen változtatom át az általa kívánt mértékben, határait maximálisan tiszteletben tartva. Nem csak a BDSM enyhébb formáit kedvelem, hanem az úgynevezett hard core-t is. Ide tartoznak a magas szintű orvosi, azaz medical játékok. Ehhez itthon csak nagyon kevés domina ért. Természetesen ennek semmilyen egészségkárosító hatása nincs, mindenre akkurátusan odafigyelek. Visszatérve az egyes fázisokhoz, miután megérkezik a vendég, beszélgetek vele egy kicsit, még egyszer átvesszük az elképzeléseit, vágyait, tisztázzuk az úgynevezett tabukat, majd elmegy lezuhanyozni, utána pedig kezdetét veszi a szeánsz. Egy alkalom hossza alsó hangon fél óráig tart, de van olyan, akivel akár egy egész napot is eltöltök. Egy szeánsz nagyon változatos elemekből épülhet fel a vendég igényeihez mérten, lehet benne például szerepjáték, amelyben valamilyen alá- és fölérendelt viszony jelenik meg, például tanár-diák, anyuka-gyermek, főnök-beosztott, nővér/orvos-páciens. Lehet benne még testi vagy lelki alázás, enyhétől az egészen durváig, különböző büntetések, testi fenyítés, fenekelés, ami történhet valódi okkal, terápiás jelleggel, pusztán mazochizmusból esetleg, valamelyik szerepjáték részeként. Van, akinek bejönnek az anális- vagy a CBT-játékok, a lábfetisizmus vagy éppen a bőr- és a latex hozza lázba. Nagyon sok átmenet és a helyzetszülte kreatív megoldás van. Minden szeánsz végén hagyok időt arra, hogy „visszaváltozzunk”, leülünk még egyet beszélgetni, elmondhatja véleményét a szeánsszal kapcsolatban, aztán elköszönünk, és ha akar, visszajöhet hozzám. Az állandó vendégeimmel nagyon jó a kapcsolatom, már-már barátinak mondanám. Sok külföldi, átutazó vendégem is van, akikkel csak egy-egy alkalommal találkozom, mert nincs igazán BDSM hajlamuk, csupán kíváncsiak. Akinek nincs erre hajlama, az úgysem fogja csinálni, aki viszont egyszer rákap, annak az életébe beépül ez a dolog.

Hogyan néz ki a hely, ahol dolgozol?

A jelenlegi stúdiómat egy neves, már visszavonult domina álmodta meg és hozta létre, ez egy hatalmas helység, több, tematikus teremmel és exkluzív felszereléssel. Van egy orvosi rendelőnek berendezett szoba, ahol valódi eszközökkel tudunk imitálni egy vizsgálatot, amelynek keretében meghallgatom őt sztetoszkóppal, megkocogtatom a térdét kalapáccsal, megnézem a torkát spatulával, vagy ha keményebb dologra vágyik, akkor jöhet a katéterezés, a beöntés, egy injekció vagy éppen mellbimbó- vagy péniszfeltöltés. A termek között helyet kap egy kínzókamra, ahol különböző eszközök és gépek vannak, de ketrec, kaloda, börtöncella és még egy sötétkamra is megtalálható nálam. Finom, buja illatok, sejtelmes fények és különleges bútorok alkotják a stúdiót, amelyben mindenki kényelmesen és biztonságban érzi magát. Mivel maximális hangsúlyt fektetünk az anonimitásra, illetve a diszkrécióra, ezért külön odafigyeltünk a könnyű, feltűnésmentes megközelítésre, be- illetve kijutásra.

Előfordul, hogy egy másik hölgy közreműködésével tartod a szeánszokat? Mi a komorna szerepe a BDSM játékokban?

Igen, van lehetőség egy harmadik szereplő, egész pontosan komorna bevonására is.
A komorna hagyományosan a domina alárendeltje, segítője. Semmiképp sem keverendő össze a szubbal, mert valahol „középen” helyezkedik el a szeánsz hierarchiájában, a domina utasításait követi, segédkezik, kielégíti a másik két szereplő vágyait.

Egy ilyen környezetben érthetően megnyílnak neked a legvadabb vágyaikról is. Mennyire bátrak a vendégeid?

Sokszor teszik fel a kérdést, hogy megbeszélünk-e egy "safe word"-öt, vagyis menekülőszót, ami valami banális dolog, aminek elhangzásakor felfüggesztjük a játékot, ezzel védve magukat a határaik teljes átlépésétől. Igazából sok esetben azonban nekünk, domináknak kellene menekülőszót adni, hogy megvédhessük a vendéget saját magától. Sokszor amit egy pornófilm láttán izgatónak ítélnek, vagy akár önkielégítés közben képzelnek maguk elé, a valóságban egyáltalán nem olyan, mint a fantáziájukban. Nagyon fontos reaktívnak lenni, kis jelzésekből kiszúrni, hogy tényleg jó-e az a vendég számára, ha maradéktalanul teljesítjük amit kér. Egy profi domina legalábbis minden esetben mérlegel. Ha egy embernek kellemetlen tapasztalatból adódó rossz BDSM beidegződése alakul ki egy nem megfelelően képzett vagy dekoncentrált dominával, akkor az örök életre elveheti a kedvét ettől. Én úgy vagyok vele, hogy nem a mennyiségre, hanem a minőségre fektetem a hangsúlyt, ezért ha fáradt vagy esetleg beteg vagyok, előfordul, hogy lemondok egy bejelentkezett vendéget. Tudom, hogy az adott helyzetben nagyon csalódott lesz emiatt, de nem engedhetem meg magamnak, hogy ezt rosszul csináljam és veszélyeztessem valaki épségét.

Volt már olyan kívánság, amit nem voltál hajlandó teljesíteni?

Az utóbbi időben ismét megszaporodtak az olyan jellegű megkeresések, amikor egy férfi azt kéri tőlem, hogy heréljem ki. Attól, hogy vállalok ártalmatlan orvosi játékokat, még nem vagyok orvos, nem rendelkezem sem engedéllyel, sem olyan eszközökkel, amivel megvalósítható lenne egy olyan összetett és veszélyes műtét, mint a kasztráció. Akinek ilyen irányú kérése van, azonnal megszakítok minden kapcsolatot. Innen is üzenem nekik, hogy nagyon rossz ajtón kopogtatnak.

Milyen a kapcsolatod más dominákkal? Egyre több hazai fétisbuliról és BDSM eseményről hallani, neked mi a véleményed ezekről?

Az ilyen jellegű expókon eléggé felhígult a közönség, ezért nem igazán érzem szükségét, hogy megjelenjek rajtuk. Egyre több az érdeklődő, de a legtöbben valójában csak egy prostit keresnek, aki kikötözi, irányítja, vagy akár fizikailag bántalmazza őket az aktus részeként. Én teljes mértékben elhatárolódom ettől. Van egy-két közelebbi ismeretségem ebben a szubkultúrában, velük tartom is a kapcsolatot, szoktunk szakmai dolgokról is beszélni, de nem vagyunk túl sokan és nagyon zárt a kör.

Ha lemész a boltba vásárolni, ügyeket intézni egy hivatalba vagy éppen egy színházi előadásra, nem a domina valóddal teszed. Hogyan tudod különválasztani a magánéletedtől azt, amivel foglalkozol?

Én az önazonosság és a nyitottság híve vagyok. A családom, a párom és a barátaim is tudják, hogy mivel foglalkozom. Az én hirdetésemben nemcsak a munkásságom szerepel, hanem az arcom is, mindenki láthatja, mit csinálok, nem árulok zsákba macskát. Ezt nem lehet teljesen titokban tartani. A napokban vettem fel újra a kapcsolatot egy volt osztálytársammal, akivel évek óta nem beszéltem, mégis visszajutott hozzá, hogy mit csinálok, de nem ítélt el. Sok megbotránkozással találkoztam, de engem ez egyáltalán nem érdekel. Semmi olyat nem csinálok, amit egy prostituált, nem fekszem le senkivel. A nőiességemet, önmagamat nem árusítom ki ezzel, ez egy játék, amelynek nagyon komoly kulturális háttere van. Nagyon összetett dolgokat valósítok meg a munkám során. Az anatómiai ismereteim alapján lehetnék osztályos nővér, a szerepjátékok kapcsán színésznő, de akár pszichoterapeuta is, hiszen nagyon mélyen bele kell látnom az emberi viselkedés és gondolkodás módozataiba. A dominák tekinthetők egyfajta polihisztoroknak, mivel olyan szükségleteket elégítenek ki, amelyeket a társadalom sokszor és helytelenül deviánsként bélyegez meg. Számomra ez egy érdekes, izgalmas feladat, és segít abban, hogy megéljem a saját ilyen irányú hajlamaimat. Szeretek uralkodni, az extrém dolgokat. Rengeteget tanulok a munkám során nap mint nap az emberekről, ezeket pedig az élet bármelyik területén hasznosíthatom. Ez a hobbim is, nem is akarnám és nem is tudnám teljesen különválasztani a magánéletemtől, mert a személyiségem fontos része.

Hogyan lehet nőként érvényesülni egy férfias szakmában? Miért járnak sokan szívesebben női borbélyhoz? Egy vagány hajdúszoboszlói lány elárulja, hogyan váltotta valóra az álmait, és mi a titka, hogy ma már a sztárok is hozzá járnak. Fruzska a tudományos pályát hagyta el azért, hogy azt csinálhassa, amihez ért és teljes szívéből szeret: vágja, festi és trimmeli a férfiak haját és szakállát.

Leadfotó és fotók: Mia Velvet engedélyével

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.