Lifestyle

Idén is kitüntették a magyar szinkron legjobbjait - íme a díjazottak teljes névsora

Elek Ferenc, Pálfi Kata és Rajkai Zoltán is rangos kitüntetésben részesült, a magyar "szinkronkirálynő", Kovács Nóra munkásságát pedig életműdíjjal ismerték el.

Díjazták a hazai szinkronszakma kiválóságait

Vasárnap került sor az idei Szinkronünnep és Díjátadó Gálára: a nívós eseménynek az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont, és a magyar szinkronszakma legkiemelkedőbb képviselői részesültek munkájukhoz méltó elismerésekben - írja a 24.hu. A zsűri (Aprics László, Bánsági Ildikó, Márkus Tamás, Novák Péter, Réz András, Takácsy Gizella), valamint a szakma alkotói és dolgozói két lépcsőben hozták meg döntésüket, ám egyöntetű véleményt alakítottak ki a legjobb magyar filmszinkron tekintetében. Ezt a díjat a Női részek című alkotás kapta, míg a sorozatok közül a szakma a Kate Winslet főszereplésével készült Easttowni rejtélyeket, a közönsé pedig A nagy pénzrablást tartotta a legjobbnak. Az év női főszereplőjének Pálfi Katát választották, aki az Easttowni rejtélyekben Winslet hangját kölcsönözte. A legjobb férfi főszereplő Elek Ferenc lett, aki a Richard Jewell balladája című Clint Eastwood-filmben Paul Walter Hauser magyar hangja volt. A női mellékszereplők mezőnyében Peller Anna diadalmaskodott, méghozzá A csodálatos Mrs. Maselben nyújtott alakításáért (Alex Bornsteint szólaltatta meg). A legjobb férfi főszereplő díját Rajkai Zoltán vehette át, aki a Richard Jewell balladájában sokadszorra szólaltatta meg külföldi kollégáját, Sam Rockwellt.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...