Csupán ennyit kell tenni, hogy tökéletes legyen a sült édesburgonya: ha így készíted, istenien roppanós lesz
Hagyományos sütőben bizony nem könnyű igazán ropogós sült édesburgonyát készíteni, viszont egy kis odafigyeléssel ez is megoldható; cikkünkben eláruljuk, mi a titka a tökéletes végeredménynek!
Nagyon egyszerű folyamat
A hazai gasztronómiában is egyre elterjedtebb alapanyaggá kezd válni az édesburgonya, dacára annak, hogy nem pont olyan könnyű dolgozni vele, mint a sima krumplival. Különlegességét főleg az adja, hogy édes íze ellenére sós ételek mellé is kiváló, legyen szó valamilyen rakottas fogásról vagy éppenséggel arról, hogy krémlevest készítsünk belőle. Érdemes arra is kitérni, hogy nem csupán azért közkedvelt, mert a konyhában sokféle finomságot varázsolhatunk belőle, hanem az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is – magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, továbbá alacsony a zsír- és koleszterintartalma. A legtöbben úgy szeretik fogyasztani, ha jó ropogósra sül a sütőben, ami sokaknak csak mirelit változatban sikerül, friss zöldséggel már nem annyira. És való igaz, nem annyira egyszerű elérni a kívánt állagot, mint ahogyan azt szeretnénk, viszont néhány alapszabály betartásával simán el lehet készíteni az ideális végeredményt. Részletek a galériában!
Minden háziasszony szeretné megakadályozni, hogy a burgonya a házban tárolva kicsírázzon - nos, szerencsére létezik erre egy olcsó és egyszerű trükk.
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors