Lifestyle

Simon Kjaer a hétvége hőse, akinek lélekjelenléte és talpraesettsége életet mentett

A labdarúgó Európa-bajnokság szombati napján a pályán esett össze a dánok középpályása, Christian Eriksen. A válogatott csapatkapitánya rögtön a segítségére sietett, oroszlánrészt vállalt társa megmentésében.

Összeesett meccs közben

Félbeszakadt a szombati Dánia-Finnország mérkőzés a labdarúgó Európa-bajnokságon Koppenhágában, miután Christian Eriksen a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett. A drámai pillanatok után gyorsan a pályára értek az orvosi stáb tagjai, és egy paraván, valamint a dán játékosok alkotta gyűrű mögött megkezdték az újraélesztést. Több mint 10 perc után Eriksent hordágyon vitték le a pályáról, a közönség tapsa közepette. A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás újraélesztése sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát. A 29 éves középpályást kórházba szállították, azóta állapota stabil, és már kommunikációra is képes.

Az első félidő végén, 18.44-kor félbeszakított mérkőzést azok után folytatták 20.30-kor, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egyeztetett mindkét csapattal, és a dán játékosok tudtak beszélni a kórházban kezelt Eriksennel. A közel 105 perces kényszerpihenő után a játékosok először csapatonként összeölelkeztek, majd egymást is köszöntötték az újrainduláskor. Az első félidő hajrájával folytatódó összecsapáson előbb lejátszották a játékrészből hátralévő négy percet, majd újabb öt perc szünetet követően a térfélcsere után kezdődött a második felvonás. A finn labdarúgó-válogatott végül 1-0-ra legyőzte a társházigazda dán csapatot.

Az este hőse a dán csapat kapitánya volt. Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Egy filmbemutató ünnepélyes esemény: ha hivatalosak vagyunk egy ilyen "ceremóniára", nem árt szem előtt tartanunk a dress code-t. Ez azonban néha még az igazi hollywoodi nagyágyúknak is nehezükre...
Sztárok
Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge egyre jobban hasonlít édesanyjára, még az is meglehet, hogy az utcán testvéreknek nézik a dögös édesanyát és gyönyörű lányát.
Lifestyle
A csoki már nem menő, idén a húsvéti nyuszi gyerekkönyvet is hoz!