Lifestyle

Legyél Te a következő Főnix! - Várják a motiváló, erőt adó egyéni sorstörténeteket

A Főnix Közösséget olyan bátor nőknek hoztuk létre, akik képesek a mélypont után felállni és újrakezdeni az életüket. Bármelyikünkkel megtörténhet, hogy egy csapásra megváltozik, felborul az addigi életünk. Nem mindegy azonban, hogy mennyire tudunk kitartani önmagunk mellett, mennyire hiszünk abban, amire feltettük az addigi életünket, ha jön egy olyan helyzet, ami mindezt felülírja. Ha pedig felülírja, azt hogyan viseljük? Meglátjuk-e a bajban a jót? Hiszünk-e magunkban annyira, hogy keresztüljutunk a problémákon? Merünk-e váltani? Tudunk-e újjászületni?

Motivációt nyújthat egy-egy sikeres példa

A Richter Főnix Közösség célja, hogy olyan inspirációt tudjon adni a nők számára, amely támogatja őket az újrakezdésben, motivációt ad számukra, és példáikból mindenki erőt meríthet. Az életben sokszor adódhat olyan helyzet, amikor elgyengülünk vagy kilátástalannak látjuk a jövőnket, ilyenkor motivációt nyújthat egy-egy sikeres példa és élettörténet.

Szeretnéd, hogy életed történetét megfilmesítsük?

Így születtem újjá címmel várjuk bemutatkozó írásodat, hogy Te is részese lehess a Richter Főnix Közösségnek! Közösségünk legújabb tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy példaértékű élettörténeteikkel erőt és bátorságot adjanak másoknak is a továbblépésre, oly módon, hogy életútjukról kisfilm készül, melyet a Richter a Nőkért közösségi oldalain a nagyközönség előtt bemutatunk.

A Főnix Közösség alkotói választják ki azt a három igazán felemelő, példaértékű életutat, amelyek másokat is segíthetnek elindulni a nehézségekből kivezető úton. Ha úgy érzed, te is voltál már igazán mélyen, mégis Főnix-madár módjára sikerült újjászületned, küldd el történetedet június 15. éjfélig: IDE!

A megvalósításban a kezdetek óta jelentős szerepet vállal Jakupcsek Gabriella, a Főnix Közösség egyik alkotója. Hallgasd meg Gabi meghívását a Közösségbe!

_

Ismerd meg 2023 Főnixeit!

A Richter Főnix Közösség kezdeményezés 2023-ban is bemutatott három olyan inspiráló hölgyet, akik nemcsak felálltak egy nehéz helyzetből, hanem beszélni is mertek róla.

Az idei évadban Káró Regina, Majzik Edit, Wermeser Anita élettörténet ismerhette meg a nagyközönség. Az bemutatott életutakban közös, hogy főhősei nem kívülről várják a segítséget, hanem képesek kezükbe venni sorsuk alakítását és gondoskodni saját magukról. Ha falakba ütköztek, új utakat kerestek és találtak. Mindazon nehézségeket, kihívásokat és mélypontokat, amelyeken átmentek, a róluk készült filmjükben nyíltan és őszintén vállalták, hogy példájukkal másokat is motiváljanak és bátorítsanak a továbblépésre.

Káró Regina

"Az élet, ami előttem van sokkal fontosabb, mint ami mögöttem van." – összegzi Káró Regina, a Richter Főnix Közösség tagja, mindazt, amit balesetéből megtanult.

Regina 23 évesen egy baleset következtében traumatikus koponya- és agysérülést szenvedett. Az elmúlt 6 évben újból megtanult járni, beszélni, rehabilitációja élethosszig tart. Bár maradtak látható nyomai a balesetének, megtanult együtt élni a változásokkal és ebből kihozni a maximumot. Akaratereje, kitartása Főnixeink táborába emeli őt. Te is meríts erőt és motivációt Regina élettörténetéből! Regina filmjét itt tudod visszanézni!

Majzik Edit

„Muszáj fölvennünk azt a kesztyűt, amit az élet dob elénk, mert sokkal többet nyerünk, mint amit veszítünk.” – vallja Majzik Edit, a Richter Főnix Közösség tagja, színművész.

Egy színésznő az élet valamennyi árnyalatát megmutathatja a színpadon. Ennek a történetnek a hőse, Majzik Edit táncos-koreográfus férjével élte egy művészházaspár sikeres, ugyanakkor szélsebes életét, majd különös módon éppen egy mozdulat volt az, aminek következtében maga a sors osztott Editre egy nem várt, minden korábbinál nehezebb szerepet. Ha kíváncsi vagy Edit inspiráló történetére, nézd vissza az életéről készült videót! Edit filmje itt érhető el!

Wermeser Anita

„Rá kellett jönnöm, hogy én magam vagyok a megoldandó feladat. Akkor tudok továbblépni, ha először rendbe rakom a lelkem, és önmagam.” – vonja le a tanulságot Wermeser Anita, a Richter Főnix Közösség tagja.

Az autista gyermeket nevelő Wermeser Anitában elsöprő erejű őserő lakozik. Hogyan vette kezébe az irányítást és miként uralkodik az irányított káoszukon? Anita és családja inspiráló történetét a róluk készült Főnix-filmünkből megismerhetitek! Anita történetét itt ismerheted meg!

További inspiráló női élettörténetekért és izgalmas tartalmakért látogass el  Facebook  és  Instagram oldalukra vagy a weboldalra!

Lead fotó: Pexels /Charles Delos Reyes/

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!